Οι καλύτερες παραθαλάσσιες διαδρομές για περπάτημα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο [εικόνες] - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Οι καλύτερες παραθαλάσσιες διαδρομές για περπάτημα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο [εικόνες]

Μπορεί να μας τα χάλασε λίγο ο καιρός μεσοβδόμαδα, αλλά για καλή μας τύχη το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος «καλώντας» μας να βγούμε προς την παραλιακή.
Κι επειδή ξέρουμε πως πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται πως οι καφετέριες στην παραλιακή είναι απλησίαστες, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, εμείς σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την Αθηναϊκή Ριβιέρα για... βόλτα.
Αλλωστε τι καλύτερο από μία βόλτα στην θάλασσα; 
Δείτε παρακάτω τις πιο όμορφες διαδρομές για να περπατήσετε στην παραλιακή.
Από τον Φλοίσβο μέχρι… όσο αντέξετε
Η διαδρομή από το Φάληρο μέχρι την Γλυφάδα είναι πολύ μεγάλη, αλλά σίγουρα αξίζει για όσο αντέξετε.
Ξεκινήστε από το Τροκαντερό και τη Μαρίνα Φλοίσβου, αγαπητό μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά και συνεχίστε στην πλακόστρωτη διαδρομή παράλληλα με τις γραμμές του τραμ, για να σουλατσάρετε ανενόχλητοι από τα οχήματα.
Αν κουραστείτε, τότε μπορεί να καθίσετε για καφέ σε κάποια από τις καφετέριες της παραλιακής. Το Nalu ή το Pennarubia είναι από τις πιο κοντινές επιλογές.
Από την Πειραϊκή ως την Καστέλα
Η ωραιότερη διαδρομή του Πειραιά ξεκινά από την άκρη της Πειραϊκής και φτάνει μέχρι την Καστέλα.
Περπατήστε στο πεζοδρόμιο δίπλα από την θάλασσα και από τα βράχια της Πειραϊκής μέχρι τα πολυτελή γιοτ της Μαρίνας Ζέας.
Αν θέλετε μία εναλλακτική διαδρομή τότε ξεκινήστε από το Πασαλιμάνι και φτάστε μέχρι τον λόφο του Προφήτη Ηλία, εκεί από όπου η Λεωφόρος Παπαναστασίου οδηγεί Καστέλα.
Αυτό που θα απολαύσετε περισσότερο σε αυτή την διαδρομή είναι τα όμορφα νεοκλασικά που απλώνονται κατά μήκος της Πειραϊκής, καθώς και τα κάτασπρα σκαλάκια που «βλέπουν» θάλασσα.
Αν κουραστείτε, τότε ένα ουζάκι στο Μικρολίμανο επιβάλλεται.
Στο Πόρτο Ράφτη
Η διαδρομή από τον ένα όρμο του Πόρτο Ράφτη στον άλλον είναι τόσο μαγευτική που θα νομίζετε πως έχει ήδη έρθει καλοκαίρι.
Περπατήστε στον πλακόστρωτο δρόμο στο επίνειο της Μεσογαίας και κάντε μία όμορφη περαντζάδα κατά μήκους του λιμανιού.
Κάνετε μία στάση για ξεκούραση στο ξωκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα και θαυμάστε το γαλάζιο της θάλασσας.
Αν πάλι θέλετε να τσιμπήσετε και κάτι, τότε στον δρόμο σας θα βρείτε πολλές παραδοσιακές ψαροταβέρνες για να απολαύσετε το ούζο σας με ψαράκι.
Αν δεν ξέρετε ποια να να πρώτο επιλέξατε, τότε μία από τις πιο ξακουστές είναι το «Φύκι-Φύκι» με υπέροχη θέα στο μπαλκόνι.
Φωτογραφίες: Shutterstock