Φέτος τα Χριστούγεννα ο ΣΥΜΕΛΣ και τα στελέχη του Λιμενικού δείχνουν το κοινωνικό πρόσωπο του Σώματος που υπηρετούμε - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Φέτος τα Χριστούγεννα ο ΣΥΜΕΛΣ και τα στελέχη του Λιμενικού δείχνουν το κοινωνικό πρόσωπο του Σώματος που υπηρετούμε


Ο Σύλλογος Μέριμνας Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος (ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.) ιδρύθηκε για να στηρίζει και να ενισχύει την δυνατότητα συμμετοχής των συναδέλφων σε διαφόρων ειδών και ύφους πολιτιστικά δρώμενα καθώς και να βρίσκει τρόπους να κάνει την καθημερινή διαβίωσή τους λίγο ευκολότερη μέσα από κάθε είδους παροχές.

Όμως δεν παύουμε ποτέ να σκεπτόμαστε τους συνανθρώπους μας που αυτές τις μέρες,  ίσως έχουν λίγο μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς αναδεικνύοντας μέσα από την προσφορά το κοινωνικό πρόσωπο του Σώματος και όσων το απαρτίζουν.

Μια δική μας μικρή προσφορά μπορεί για κάποιον άλλο να είναι μια μεγάλη γιορτή!

Έτσι αυτές τις γιορτές επιλέξαμε να ακούσουμε τις ανάγκες  του Πανελλαδικού Εικαστικού Συλλόγου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για παιδιά με Αιματολογικές  παθήσεις και Σύνδρομο Down «Παιδί και Δημιουργία».

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων του πνευματικού κόσμου, μια ζωγράφο, μια γλύπτρια, μια  εκπαιδευτικό, μια ηθοποιό και μια ψυχολόγο. Το έργο του Συλλόγου είναι πολυσήμαντο καθώς  έχει δική του ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ στο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ». Ως απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας ο Σύλλογος διοργανώνει αιμοδοσίες  προς ενίσχυση της τράπεζας αίματος, βοηθώντας ουσιαστικά πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες που πάσχουν από αιματολογικές παθήσεις.
Στηρίζει ήδη 86 οικογένειες, οι οποίες βρίσκονται σε οικονομική και κοινωνική δυσχέρεια.

Επίσης στηρίζει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγάλεω όπου φοιτούν μαθητές με μαθησιακές-συναισθηματικές δυσκολίες, αυτισμός, ΔΕΠΥ, κ.α.,  το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) όπου οι μαθητών έχουν προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες καθώς και  το 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω.

Ο Σύλλογος «Παιδί και Δημιουργία» έχει ως απώτερο σκοπό την στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους καθώς και την διάδοση των τεχνών.


Τα έσοδα του προέρχονται από δωρεές και χορηγίες.

Για αυτό το λόγο ζητούν από εμάς τους (εν ενεργεία, εν αποστρατεία αλλά και πολιτικούς Υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ) να προσφέρουμε ρουχισμό για διάφορες ηλικίες παιδιών  και ενηλίκων, γάλατα μεγάλης διάρκειας και ζάχαρη στην ποσότητα που εσείς επιθυμείτε.

Περιμένουμε τις προσφορές σας μέχρι την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 στο χώρο του Αρχηγείου (Γρ. θρησκευτικού) ή σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τους εθελοντές συναδέλφους  του ΣΥΜΕΛΣ στο (paroxes.ls@gmail.com)  για να προγραμματίσουμε την παραλαβή τους.

Στο σημειο αυτό ο Σύλλογος μας θέλει να ευχαριστήσει τον Πατέρα Δημήτριο ( Ιερέα του ΛΣ) που πάντα βρίσκεται δίπλα μας σε τέτοιου είδους δράσεις. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΜΕΛΣ σας εύχεται καλές γιορτές σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Το 2020 ο ΣΥΜΕΛΣ έρχεται ακόμα πιο δυναμικά συνεχίζοντας την προσπάθεια μαζί σας.



Παιδί και Δημιουργία