Παναγιώτης Κολιαβράς: Ο Υπαξιωματικός του Λ.Σ. που ασχολείται με την ξυλογλυπτική - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Παναγιώτης Κολιαβράς: Ο Υπαξιωματικός του Λ.Σ. που ασχολείται με την ξυλογλυπτική

Ας δούμε ποιος είναι ο Κολιάβρας Παναγιώτης


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και μεγάλωσε στο Βύρωνα. Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα το έτος 1999. Αρχικά υπηρέτησε ως οδηγός στα λεωφορεία του Λ.Σ. και αργότερα στα υπηρεσιακά οχήματα του ΥΕΝ. Από το 2010 έως το 2013 υπηρέτησε στο Κ. Λ. Ραφήνας, ενώ αργότερα επέστρεψε στο Αρχηγείο του ΛΣ, όπου υπηρετεί έως σήμερα στη μόνιμη φρουρά. 

Η πρώτη του επαφή με την ξυλογλυπτική ξεκίνησε αρκετά νωρίς, στο εργαστήριο του ξυλογλύπτη Γεωργίου Καρδάση, ο οποίος υπήρξε και δάσκαλός του. 
Σήμερα ο Αρχικελευστής Λ.Σ. Κολιαβράς Παναγιώτης έχει πολλά έργα στο ενεργητικό του. Ένα απ’ αυτά και συγκεκριμένα ένας ξυλόγλυπτος θυρεός του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται και κοσμείται στο Μουσείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως επίσης και η ξυλόγλυπτη ταμπέλα του Μουσείου αυτού είναι δικής του κατασκευής. Ένας ακόμη ξυλόγλυπτος θυρεός του Λιμενικού Σώματος, καλλιτέχνημα του ίδιου, διαστάσεων 1.00μ. x 0.70μ., κοσμεί το γραφείο του Αρχηγού ΛΣ. 

Τα έργα και οι κατασκευές του καλλιτέχνη φυσικά δε στερούνται θεματικής. Ανατρέχοντας κανείς στις προσωπικές του ιστοσελίδες θα διαπιστώσει το ποικιλόμορφο του καλλιτεχνικού του ενδιαφέροντος, το οποίο είναι άξιο μεγάλης προσοχής.

Είναι παντρεμένος με συνάδελφο και έχει τρία παιδιά. 


Πηγή: symels.gr

Ας δούμε μερικά από τα έργα του:










Για το έργο του μπορείτε να ανατρέξετε στα ακόλουθα λινκ:

Βlog: εδώ
Instagram: εδώ
Πηγή: www.symels.gr