ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ : Γιορτές με μια εξαιρετική θεατρική παράσταση "Η Δασκάλα με τα χρυσά μάτια" το Σάββατο 21/12/2019 - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ : Γιορτές με μια εξαιρετική θεατρική παράσταση "Η Δασκάλα με τα χρυσά μάτια" το Σάββατο 21/12/2019



Ο πολιτιστικός σύλλογος ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ. για άλλη μια φορά προτείνει να συναντηθούμε εκεί που παράγεται ο πολιτισμός, στο θέατρο, με όλους τους συναδέλφους, τους απόστρατους και τους πολιτικούς υπαλλήλους , για την παράσταση "Η Δασκάλα με τα χρυσά μάτια". 


Σας περιμένουμε το Σάββατο  21 Δεκεμβρίου   2019 και ώρα  21:00.  Το αντίτιμο του εισιτηρίου ανέρχεται στα 12,5 € κατ’άτομο με  έναρξη προσέλευσης στις 20:00 και πέρας στις 20:30.


θέατρο ΒΕΜΠΟ Καρόλου 18, Αθήνα 104 37 21 0522 1767

Όσοι και όσες συνάδελφοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν  την παράσταση,   παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την ειδική φόρμα συμμετοχής και καταβάλλουν το ποσό των 12,5 ευρώ / άτομο μέχρι και τη ΔΕΥΤΕΡΑ   16 /12 /2019.

Η φόρμα συμμετοχής είναι και σε ηλεκτρονική μορφή στο  www.symels.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ακόλουθη ομάδα, η οποία θα  συγκεντρώνει  τις αιτήσεις  συμμετοχής.

  1. Μαρία Φουστάνα                                                   6 Χαρίτση Χριστίνα
  2. Πλεμμένου Βασιλική                                             7 Νικολέττα Κάκα
  3. Νιόκος Χαράλαμπος                                              8.  Γεωργία Μπακέα
  4. Δημήτρης Γκιουρτζίδης                                       9. Μαρκάκης Ιωάννης  
  5. Κοντόπουλος Δημοσθένης                                   10. Βλαχονικολός Δημήτρης 

Πληροφορίες  στην  ηλεκτρονική διεύθυνση: paroxes.ls@gmail.com
                               
ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (πατήστε εδώ ) 

Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

Λίγα λόγια για το έργο 


Για πρώτη φορά μεταφέρεται στη σκηνή το αριστούργημα του Στρατή Μυριβήλη «Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια». Τη διασκευή αλλά και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας, ενώ τη δασκάλα Σαπφώ Βρανά υποδύεται η Λένα Παπαληγούρα.



«Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια» δημοσιεύτηκε σε μέρη στην εφημερίδα «Καθημερινή» την περίοδο 1931-1932 και κυκλοφόρησε ως αυτόνομο ολοκληρωμένο βιβλίο το 1933.


Στο επίκεντρο του συγγραφέα είναι μια απαγορευμένη ερωτική σχέση, με φόντο την κλειστή επαρχιακή ζωή στη Μυτιλήνη του Μεσοπολέμου. Ο έφεδρος ανθυπολοχαγός, Λεωνής Δρίβας (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), μετά την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής εκστρατείας, φτάνει στην πατρίδα του και συναντά τη νεαρή χήρα του αδελφικού του φίλου, Σαπφώ Βρανά (Λένα Παπαληγούρα). Μεταξύ των δύο πολύ ιδιαίτερων χαρακτήρων δημιουργείται ένα δυνατό πάθος, που έχει σαν εμπόδιο από τη μια την ενοχή απέναντι στον αδικοχαμένο νεκρό και από την άλλη τα ήθη της συντηρητικής κοινωνίας του νησιού.



Ο συγγραφέας ωθεί τους ήρωες του σε μια ακροβασία αισθημάτων, με βασικό μοχλό τη διαχρονική αντιπαράθεση της ανθρώπινης ύπαρξης ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει». Ο Μυριβήλης, βαθύς γνώστης της ψυχολογίας, στήνει ένα ερωτικό θρίλερ, όπου ο απόντας σύζυγος είναι παρών και το μεταφυσικό στοιχείο εναλλάσσεται με το ρεαλιστικό, σε αυτή τη μοιραία συνάντηση.



Διαποτισμένο με τις πικρές μνήμες των χαρακωμάτων και της εθνικής χρεοκοπίας της Μεγάλης Ιδέας, το μυθιστόρημα αναζητά λύση και διέξοδο για τους νέους ανθρώπους του μεσοπολέμου, που ατενίζουν το μέλλον το δικό τους και της πατρίδας τους με αβεβαιότητα και αγωνία.
Τα καλύτερα ήρθαν και είναι για όλους 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με τον συνάδελφο για τον συνάδελφο .