ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.: Κλήρωση πέντε (5) διπλών προσκλήσεων για την θεατρική παράσταση "Όρνιθες - Η Πολιτεία των Πουλιών" στο θέατρο Αθηνά - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.: Κλήρωση πέντε (5) διπλών προσκλήσεων για την θεατρική παράσταση "Όρνιθες - Η Πολιτεία των Πουλιών" στο θέατρο Αθηνά

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.  αφού σας ευχηθεί χρόνια πολλά, καλή χρονιά, σας επιφυλάσσει ένα 2020 με μια σειρά δράσεων που θα τις ζηλέψουν πολλοί. 

Ξεκινάμε δυναμικά, έχοντας πάντα εσάς δίπλα μας, με μια κλήρωση στην φανταστική και όλο μηνύματα παιδική θεατρική παράσταση "Όρνιθες - Η Πολιτεία των Πουλιών" στο θέατρο Αθηνά.


Η κλήρωση αφορά (5) πέντε διπλές προσκλήσεις. 


Για την συμμετοχή σας στην κλήρωση θα πρέπει:

Να είσαστε μέλος του ΣΥΜΕΛΣ, όπου και αν υπηρετείτε.(χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση)
Να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα κλήρωσης  που ακολουθεί.
Να κάνετε κοινοποίηση του συνδέσμου από το site  http://www.symels.gr/ , σε  συναδέλφους μας στο Facebook,  στο viber ή και στο Instagram. (Προαιρετικό)
Η κλήρωση  θα γίνει την Πεμπτη  23/01με χρήση ηλεκτρονικής online κληρωτίδας.


Λίγα λόγια για το έργο 


Οι μαγικές σβούρες και οι θεατρικές επιχειρήσεις Μαροσούλη

παρουσιάζουν αυτή τη θεατρική  χρονιά ,στο Θέατρο ΑΘΗΝά ,

το ωραιότερο ελληνικό έργο , που διδάσκεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Αριστοφάνη

Όρνιθες -Η Πολιτεία των Πουλιών

Με την πιο επίκαιρη παράσταση της χρονιάς ,με το πρώτο - πρώτο  ονειρικό παραμύθι που φτιάχτηκε στην ιστορία του ανθρώπου, οι μαγικές σβούρες και ο Δημήτρης Αδάμης , μιλούν για την επείγουσα ,πια, ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση, για έναν αντίστροφο δρόμο από την οικολογική καταστροφή.
Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης , θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί – τον Έποπα τον Τσαλαπετεινό  για να μάθουν από αυτόν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά.

Εκείνος δεν γνωρίζει , και τότε ο Πεισθέταιρος  προτείνει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών , στα σύννεφα , εκεί ,μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών. Ο Τσαλαπετεινός καλεί τα Πουλιά –Όρνιθες για να τους ανακοινώσουν μαζί το σχέδιο.  Τα Πουλιά καχύποπτα με τους ανθρώπους , ετοιμάζονται να τους επιτεθούν. Ο Πεισθέταιρος όμως φουσκώνει τα μυαλά των πουλιών  και στο τέλος τα  πείθει να ιδρύσουν την  Πολιτεία των Πουλιών ! Πριν ακόμα,  καλά-  καλά,  χτιστεί η Πολιτεία καταφθάνουν διάφοροι εκμεταλλευτές και καλοθελητές που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της.  Στο τέλος όμως καταφέρνουν Πουλιά και Άνθρωποι μαζί να χτίσουν την ιδανική Πολιτεία . 

    Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης φτιάχνει για τα παιδιά μια παράσταση -  ταξίδι.

 Ένα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός μας,  μέσα από την πιο σπαρταριστή κωμωδία τού σπουδαιότερου κωμικού σε ολόκληρη την ιστορία του Θεάτρου, του Αριστοφάνη.
Και καθώς το έργο έρχεται από τα βάθη μιας Ελλάδας που αγαπάμε, ο Δημήτρης Αδάμης ,  όπως κάνει πάντα ,συστήνει στα παιδιά τραγούδια από όλη την Ελλάδα . Τραγούδια της παράδοσής μας για τα πουλιά. Από τη Θράκη ως την Κρήτη, κι από τον Πόντο ως τα Επτάνησα .Υπέροχα τραγούδια, που μαζί με τους ηθοποιούς, θα ερμηνεύει για χάρη των παιδιών , ζωντανά στη σκηνή, ο Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι. Η παράσταση χρειαζόταν,  βλέπετε,  τη φωνή ενός αηδονιού αληθινού….

Και με την προσθήκη ενός παραδοσιακού τραγουδιού από τη Ρωσία, τραγουδιού που τους στίχους του μετέφρασε και απέδωσε στα ελληνικά ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος με τίτλο «Οι Γερανοί» , η παράσταση αποτίνει  «φόρο τιμής» στα πετούμενα αυτού του κόσμου !

Πρεμιέρα παράστασης: Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019
Συντελεστές:   
Διασκευή –Σκηνοθεσία                        :  Δημήτρης Αδάμης
Απόδοση στα Νέα Ελληνικά               Δόμνα Ζαφειροπούλου      
Σκηνικό                                                Παναγιώτης Κουλουράς
Κοστούμια                                            μαγικές σβούρες
Kίνηση                                                    Φωτεινή Σταματελοπούλου 
Ενορχήστρωση                                       :  Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική Επιμέλεια                              :  Δημήτρης Αδάμης
Διδασκαλία τραγουδιών                     :  Ιωάννα Εμμανουήλ
Ειδικές Κατασκευές                              : Ιφιγένεια Κωφού
Φωτισμοί                                                 Γιώργος Φωτόπουλος   
Βοηθός σκηνοθέτη                                 : Τόνια Πουρκού
Παραγωγή                                                : Θοδωρής Μαροσούλης – μαγικές σβούρες

 Παίζουν οι ηθοποιοί:  Θανάσης Βοϊδήλος , Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ντέπυ Μοράρη , Τάσος Ράπτης , Κωνσταντίνος Τσονόπουλος , Μαριλίζα Χρονέα

Και ο Βασίλης Γισδάκης  ζωντανά στη σκηνή .

Με την φροντίδα της Ελεονώρας Μελέτη .
Οι   «Όρνιθες -Η Πολιτεία των Πουλιών» απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .
Διάρκεια :80΄

Τα καλύτερα ήρθαν και είναι για όλους 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με τον συνάδελφο για τον συνάδελφο .%25CE%25A3%25CE%25A5%25CE%259C%25CE%2595%25CE%259B%25CE%25A3%2B%25281%2529