Ο πολιτιστικός σύλλογος ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ. κληρώνει (4) τέσσερις διπλές προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση "Η Δασκάλα με τα χρυσά μάτια" στο θέατρο ΒΕΜΠΟ.
Για την συμμετοχή σας στην κλήρωση θα πρέπει:
Να είσαστε μέλος του ΣΥΜΕΛΣ, όπου και αν υπηρετείτε.(χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση)
Να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα κλήρωσης που ακολουθεί.
Να κάνετε κοινοποίηση του συνδέσμου από το site http://www.symels.gr/ , σε συναδέλφους μας στο Facebook, στο viber ή και στο Instagram. (Προαιρετικό)
Η κλήρωση θα γίνει την Πεμπτη 10/02, με χρήση ηλεκτρονικής online κληρωτίδας.
Λίγα λόγια για το έργο
Για πρώτη φορά μεταφέρεται στη σκηνή το αριστούργημα του Στρατή Μυριβήλη «Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια». Τη διασκευή αλλά και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας, ενώ τη δασκάλα Σαπφώ Βρανά υποδύεται η Λένα Παπαληγούρα.
«Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια» δημοσιεύτηκε σε μέρη στην εφημερίδα «Καθημερινή» την περίοδο 1931-1932 και κυκλοφόρησε ως αυτόνομο ολοκληρωμένο βιβλίο το 1933.
Στο επίκεντρο του συγγραφέα είναι μια απαγορευμένη ερωτική σχέση, με φόντο την κλειστή επαρχιακή ζωή στη Μυτιλήνη του Μεσοπολέμου. Ο έφεδρος ανθυπολοχαγός, Λεωνής Δρίβας (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), μετά την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής εκστρατείας, φτάνει στην πατρίδα του και συναντά τη νεαρή χήρα του αδελφικού του φίλου, Σαπφώ Βρανά (Λένα Παπαληγούρα). Μεταξύ των δύο πολύ ιδιαίτερων χαρακτήρων δημιουργείται ένα δυνατό πάθος, που έχει σαν εμπόδιο από τη μια την ενοχή απέναντι στον αδικοχαμένο νεκρό και από την άλλη τα ήθη της συντηρητικής κοινωνίας του νησιού.
Ο συγγραφέας ωθεί τους ήρωες του σε μια ακροβασία αισθημάτων, με βασικό μοχλό τη διαχρονική αντιπαράθεση της ανθρώπινης ύπαρξης ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει». Ο Μυριβήλης, βαθύς γνώστης της ψυχολογίας, στήνει ένα ερωτικό θρίλερ, όπου ο απόντας σύζυγος είναι παρών και το μεταφυσικό στοιχείο εναλλάσσεται με το ρεαλιστικό, σε αυτή τη μοιραία συνάντηση.
Διαποτισμένο με τις πικρές μνήμες των χαρακωμάτων και της εθνικής χρεοκοπίας της Μεγάλης Ιδέας, το μυθιστόρημα αναζητά λύση και διέξοδο για τους νέους ανθρώπους του μεσοπολέμου, που ατενίζουν το μέλλον το δικό τους και της πατρίδας τους με αβεβαιότητα και αγωνία.
Τα καλύτερα ήρθαν και είναι για όλους
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με τον συνάδελφο για τον συνάδελφο .