Αγώνες δρόμου - CISM DAY RUN 2020 στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Αγώνες δρόμου - CISM DAY RUN 2020 στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού

Η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:30, θα διοργανώσει στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Εθνικό Πάρκο Σχοινιά του Δήμου Μαραθώνα, αγώνες δρόμου, με την ονομασία CISM DΑΥ – RUN 2020, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού – International Day of Military Sports, όπως καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), ταυτόχρονα με τον 66ο Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στους εν λόγω αγώνες, συμπεριλαμβάνονται και οι αγώνες των παρακάτω πρωταθλημάτων στις εξής αποστάσεις:

1.Των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2020 (10 χλμ για τους άνδρες αθλητές και 5 χλμ για τις γυναίκες αθλήτριες).
2.Των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2020 (10 χλμ για τους άνδρες αθλητές και 5 χλμ για τις γυναίκες αθλήτριες).
3.Του 66ου Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας (10 χλμ για τους άνδρες αθλητές και 5 χλμ για τις γυναίκες αθλήτριες).

Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 ταυτόχρονα και για τις δύο αποστάσεις.

Στους αγώνες δύναται να συμμετέχουν και ιδιώτες αθλητές και αθλήτριες (περιορισμένος αριθμός μόνο στην απόσταση των 10 χλμ).

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ως εκ τούτου οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 22:00 με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


Επισημαίνεται ότι οι αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, αγωνίζονται με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν περάσει από Ιατρική εξέταση (συνίσταται καρδιολογικός έλεγχος).

Θα υπάρξει βαθμολογική κατάταξη για Βετεράνους αθλητές και αθλήτριες από 40 ετών και άνω (δηλαδή γεννημένοι νωρίτερα την 1 Ιανουαρίου 1980. Οι δρομείς της κατηγορίας Βετεράνων (άνδρες και γυναίκες), κατατάσσονται σύμφωνα με το σύστημα ηλικιακής διαβάθμισης που έχει θεσπιστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών (World Masters Athletics Association), όπου νικητές αναδεικνύονται οι τρεις πρώτοι αθλητές – αθλήτριες που επιτυγχάνουν την μεγαλύτερη ποσοστιαία απόδοση που προκύπτει βάσει της επίδοσης σε συνάρτηση με την ηλικία και το φύλλο.

Ως παράδειγμα αναφέρεται: Ένας βετεράνος άνδρας - αθλητής ηλικίας 45 ετών που έτρεξε την απόσταση των 10 χλμ σε επίδοση 40:35 συγκεντρώνει σύμφωνα με το παραπάνω σύστημα αξιολόγησης ποσοστό 71,99%. Ενώ αντίστοιχα στον ίδιο αγώνα ένας άνδρας – αθλητής ηλικίας 42 ετών που τερμάτισε με επίδοση 32:15 συγκεντρώνει ποσοστό 70%. Ως εκ τούτου, νικητής αναδεικνύεται ο πρώτος αθλητής, παρόλο που έχει τερματίσει σε χειρότερη θέση από τον δεύτερο αθλητή του παραδείγματος.

Στους αγώνες θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όπως καθορίζεται από τις Τεχνικές Διατάξεις του ΣΕΓΑΣ και θα ισχύσουν οι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί κατά το έτος 2019, αναφορικά με την οργάνωση αγώνων εκτός σταδίου.

Δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής, αποδεχόμενοι τα αναφερόμενα στη φόρμα εγγραφής (με την υποβολή της συμμετοχής τους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, αποδέχονται με δήλωσή τους, η οποία υπέχει θέσει Υπεύθυνης Δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν.1599/1986, ότι: «συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, κ.ο.κ.».

Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο χώρο του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρόμιου, https://goo.gl/maps/ro2Nb1fyFmnAvu6E6, το αργότερο μέχρι στις 10:00, προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους (Bib Number) από τη Γραμματεία των αγώνων, που θα λειτουργεί από τις 08:30. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται όπως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα.

Θα υπάρξει πλήρης ιατρική κάλυψη του αγώνα.

Η διαδρομή του αγώνα είναι απόλυτα επίπεδη, απόστασης 5χλμ ανά στροφή, σε ασφαλτικό οδόστρωμα, στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα στο οποίο φιλοξενούνται οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά.

Θα υπάρξει σταθμός τροφοδοσίας με νερά στο 5ο χλμ (σημείο αναστροφής), όπως και στον τερματισμό.

Το χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται στη μία (1) ώρα και πενήντα (30) λεπτά για τα 10 χλμ και 45 λεπτά για τα 5χλμ.

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρείς πρώτους άνδρες και στις τρείς πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και στους παρακάτω αγώνες των εξής πρωταθλημάτων:

1.Των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (ανδρών και γυναικών) έτους 2020.

2. Των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (μαθητών και μαθητριών) έτους 2020.

3. Του 66ου Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας.