Κλειστά έως τις 10 Απριλίου σχολεία και πανεπιστήμια - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κλειστά έως τις 10 Απριλίου σχολεία και πανεπιστήμια

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών - Αύριο η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Αύριο Σάββατο (21 Μαρτίου) αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία προβλέπεται η παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Νίκη Κεραμέως: Κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου - Μείωση ύλης και άλλα μέτρα

Επέκταση σχολικού έτους, μείωση ύλης και καθυστέρηση στην έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει επί τάπητος το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, μετά και την παράταση στο κλείσιμο όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων μέχρι τις 10 Απριλίου, οπότε και αρχίζουν οι διακοπές του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, δίχως να μπορεί κάποιος να αποκλείσει νέα παράταση στο κλείσιμο των σχολείων, θα γίνει ότι χρειαστεί προκειμένου να μην χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε και η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανταπόκριση που υπάρχει στα προγράμματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας, λέγοντας ότι έχουν συνδεθεί σχεδόν όλα τα λύκεια της χώρας, τονίζοντας όμως ότι έτσι δεν μπορεί να αναπληρωθεί η διδασκαλία στην τάξη.

Η ίδια σημείωσε μάλιστα ότι στόχος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τους καθηγητές.