Γιώργος Γιαντάς: Βράβευση των βιβλίων του από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Γιώργος Γιαντάς: Βράβευση των βιβλίων του από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος


Το βραβείο «Βιβλία Χρονιάς 2019» απέσπασαν δύο μυθιστορήματα του συναδέλφου – υπαξιωματικού Γιώργου Γιαντά. Η βράβευση έγινε στα πλαίσια του 10ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού διαγωνισμού του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.) και τα βιβλία που βραβεύτηκαν είναι το «Για ένα παιδί» από τις εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές» και «Βαβέλ» από τις εκδόσεις Λιβάνη.


Στο λογοτεχνικό έργο του συναδέλφου και συγγραφέα πρόκειται να προστεθεί το νέο μυθιστόρημα του «Αμφιβολίες» που αναμένεται το φθινόπωρο του 2020 από τις εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές».
Ο Γιώργος Γιαντάς γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου το 1977. Υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα από το 2000 και φέρει το βαθμό του Ανθυπασπιστή.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά, τον Άγγελο και την Ειρήνη.

Από το 2011 έχουν κυκλοφορήσει συνολικά έξι λογοτεχνικά βιβλία του, από τις εκδόσεις "Λιβάνη" και "Συμπαντικές Διαδρομές":

1. «Ως την τελευταία πνοή» , ιστορικό μυθιστόρημα, Εκδ. Λιβάνη, Αθήνα, 2011
2. «Mindland», μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, Εκδ. Λιβάνη, Αθήνα, 2012
3. «Ο Θίασος της Μαριάννας Μαλτέ», ιστορικό μυθιστόρημα, Εκδ. Λιβάνη, Αθήνα, 2014
4. «Aύριο», Κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα, Εκδ. Λιβάνη, Αθήνα, 2016
5. «Βαβέλ», Οικονομικό μυθιστόρημα, Εκδ. Λιβάνη, Αθήνα, 2017
6. «Για ένα παιδί», Κοινωνικό μυθιστόρημα, Εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές, Λάρισα, 2019