Νέα προγράμματα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για μικρούς και μεγάλους - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Νέα προγράμματα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για μικρούς και μεγάλους


 Ένα νέο ταξίδι στον ψηφιακό κόσμο ξεκινούν τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε Θησείο και Πεντέλη, με προγράμματα όχι μόνο για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους λάτρεις της αστρονομίας και της αστροφυσικής.

Καθώς οι διά ζώσης παρουσιάσεις έχουν διακοπεί λόγω των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, αυτές οι νέες διαδικτυακές δράσεις διεξάγονται μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και αφορούν σε ποικιλία θεμάτων ανάλογα με την ηλικία της κάθε ομάδας επισκεπτών.

«Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάγκη του κοινού για επικοινωνία και εκλαΐκευση της επιστήμης», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κέντρου Επισκεπτών της Πεντέλης, δρ. Βαγγέλης Κολοκοτρώνης, ενώ υπεύθυνη του Κέντρου Επισκεπτών της Πεντέλης, Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μία τέτοια δράση πανελλαδικά.

Αυτές οι παρουσιάσεις συνοδεύονται με αστρονομική παρατήρηση του αττικού ουρανού, οι οποίες πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Επομένως, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα θα μπορούν όχι μόνο να απολαύσουν τη Σελήνη, τους πλανήτες Άρη και Ποσειδώνα, τον αστέρα Σείριο, το νεφέλωμα του Ωρίωνα και τους χειμερινούς αστερισμούς του Ταύρου, του Ηνίοχου, των Διδύμων και του Λέοντα, αλλά και να συνομιλήσουν με τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Στόχος παραμένει η διαμόρφωση μίας νέας γέφυρας επικοινωνίας, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με συμμετοχή, σχόλια και κριτική ως αντίδοτο στη μοναξιά, την απομόνωση και τον εγκλεισμό της εποχής», προσθέτουν οι δύο επιστήμονες.

Τα νέα προγράμματα του Εθνικού Αστεροσκοπείου:

   - Πρόγραμμα για παιδιά 7-11 ετών «ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ», πληροφορίες και κρατήσεις στα 210 - 3490160, 210 - 3490055 και στο drasi@noa.gr.

   - Πρόγραμμα για παιδιά 11-14 ετών «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ», πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 - 3490022 και στο lazkout@noa.gr.

   - Πρόγραμμα ενηλίκων «ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ», πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 - 3490022 και στο vk@noa.gr.

https://www.zougla.gr/