Αρχιζει το Πατρινό Καρναβάλι - Δείτε τις διαδικτυακές εκδηλώσεις - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Αρχιζει το Πατρινό Καρναβάλι - Δείτε τις διαδικτυακές εκδηλώσεις


 Σε ρυθμούς καρναβαλιού από σήμερα η Πάτρα, με μέτρα όμως, χωρίς κόσμο λόγω πανδημίας και μετάδοση των εκδηλώσεων μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου

Ένα διαφορετικό καρναβάλι θα είναι το φετινό και αυτό θα φανεί και από την τελετή έναρξης που φέτος θα είναι πολύ διαφορετική λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.


Την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 προανήγγειλαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 22 και του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου οι δυο τελάληδες με το μουσικό άρμα στους δρόμους της Πάτρας.


Δείτε την τηλεοπτική τελετή έναρξης


Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες, θα είναι σπονδυλωτή και εκτός της βασικής σκηνής στο καταπληκτικό Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου, θα περιλαμβάνει και άλλες τέσσερις διαφορετικές απομακρυσμένες δράσεις-τηλεοπτικές συνδέσεις με άλλους παρουσιαστές.


Η εκδήλωση εστιάζει στα συστατικά που αποτελούν το μακρόχρονο Πατρινό Καρναβάλι, ρίχνοντας φως, σε ορισμένα από τα σημεία - γεγονότα σταθμούς - της υπεραιωνόβιας ιστορίας του θεσμού πλαισιωμένα με ορισμένα εμβληματικά, αγαπημένα και διαχρονικά καρναβαλικά τραγούδια, που όλοι έχουμε στα αυτιά μας αυτές τις ημέρες.


Τα τραγούδια αυτά θα ερμηνεύσει ορχήστρα καταξιωμένων και έμπειρων μουσικών της πόλης.


Παράλληλα, τη δική τους πινελιά θα αποτυπώσουν τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.


Στο Δημοτικό Θέατρο, θα λάβουν χώρα, τα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα καθώς και η επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 την οποία θα κηρύξει ο Δήμαρχος της Πατρέων Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή.


Η πρώτη δράση, αφορά σε απευθείας σύνδεση με το Καρναβαλικό Εργαστήρι όπου θα περιηγηθούμε στο χώρο δημιουργίας των κατασκευών, στο παρόν του Πατρινού Καρναβαλιού και θα «ανακαλύψουμε» τον περσινό Καρνάβαλο, που δυστυχώς δεν είδαμε λόγω της ματαίωσης του τελευταίου τριημέρου των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2020.


Η δεύτερη δράση θα γίνει μέσω της απευθείας σύνδεσης με μια παραδοσιακή ταβέρνα-χώρο διασκέδασης, που θα μας μεταφέρει στο καρναβαλικό κλίμα αλλοτινών εποχών προσεγγίζοντας τον χαρακτήρα του λαϊκού, παραδοσιακού καρναβαλιού που άφησε το ίχνος του στην καρναβαλική μας ιστορία και τον πολιτισμό μας.


Τον χαρακτήρα του κοσμοπολίτικου καρναβαλιού και την ατμόσφαιρα και τις μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος θα προσεγγίσει η τρίτη απευθείας σύνδεση με την αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας-Ωδείου Πατρών, που έγραψε τη δική του ιστορία στο Πατρινό Καρναβάλι. Εκεί η ατμόσφαιρα του δρώμενου θα ανασύρει από τη μνήμη την χρυσή εποχή όπου κυριαρχούσαν οι παλαιοί μεγαλοπρεπείς χοροί και χοροεσπερίδες.


Στην τέταρτη δράση με απευθείας σύνδεση, ο Τελάλης με τη διπλή του φετινή υπόσταση (Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς) θα περιηγείται στους δρόμους της Πάτρας, όπου επιφυλάσσει εκπλήξεις...


Εκτός των τεσσάρων αυτών δράσεων - συνδέσεων, τους θεατές της τηλεοπτικής και διαδικτυακής μετάδοσης, επιφυλάσσονται και άλλες εκπλήξεις, απόλυτα ταιριαστές στο κλίμα του Πατρινού Καρναβαλιού καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Την συγγραφή του σεναρίου, της πρόζας των τελάληδων, την παρουσίαση σε μια εξωτερική σύνδεση και τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Τζίμης Πολίτης. Τηλεσκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης. Κεντρικός παρουσιαστής των δράσεων από το Δημοτικό Θέατρο θα είναι ο Ιάσονας Τσόλης.


Στις παρουσιάσεις των συνδέσεων οι Τζίμης Πολίτης, Κατερίνα Τσουκαλά, Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς.


Για την τηλεπαραγωγή και την μετάδοση της εκδήλωσης έχουν ληφθεί όλα τα απαιραίτητα μέτρα κατόπιν αυστηρών οδηγιών της πολιτικής προστασίας.

Πηγή