Λιμενικό Σώμα: Συμπληρώνονται 102 χρόνια από την ίδρυσή του - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Λιμενικό Σώμα: Συμπληρώνονται 102 χρόνια από την ίδρυσή του


 Στις 19 Μαρτίου, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή γιόρτασε την ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία προσωπικό του, ενώ σήμερα συμπλήρωσε τα 102 χρόνια από την ίδρυσή του το 1919.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λιμενικού, η ίδρυση του Σώματος ήταν η υλοποίηση ενός μακρόπνοου οράματος του Ελευθερίου Βενιζέλου, που αντιλήφθηκε τη σημασία που έχει για τη χώρα η εμπορική ναυτιλία και ο έλεγχος των θαλασσών.


«Το Λιμενικό Σώμα έκτοτε διευρύνθηκε σε κάθε επίπεδο. Σήμερα το Σώμα είναι βαθιά καταξιωμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ως φορέας που βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη, έτοιμο να προασπίσει τα συμφέροντά του, να διαφυλάξει τα σύνορά του, να εγγυηθεί την ασφάλειά του και να προστατεύσει το θαλάσσιο περιβάλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Προστίθεται επίσης, ότι «η κατάρτιση, η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός και το φρόνημα των στελεχών του αποτελούν εγγύηση ότι το Σώμα θα συνεχίσει στο μέλλον την προσφορά του σε κάθε τομέα της πολυσύνθετης αποστολής του, προς όφελος της χώρας και των πολιτών της».


Τέλος, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε εκείνα τα στελέχη του Λιμενικού, τα οποία με την αφοσίωση που επέδειξαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, έχασαν τη ζωή τους.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πηγή