Ποια μαγαζιά ανοίγουν τη Δευτέρα – Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ποια μαγαζιά ανοίγουν τη Δευτέρα – Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας


 Ο αριθμός που θα στέλνουμε sms

Τη λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τις μεθόδους click away και click in shop, στο πλαίσιο προσαρμογών στα υφιστάμενα μέτρα προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο (υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό) ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης, Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.


Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά από Δευτέρα

Συγκεκριμένα όσον αφορά το λιανεμπόριο ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων:


Με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop)

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση

Έτσι, θα πρέπει να στέλνουν ένα sms την ημέρα στο 13032 και θα έχουν χρονικό περιορισμό τριών ωρών για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.


«Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτι», τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες, να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.

Πηγή