Ειρήνη Αργύρη : Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έγινε κεντρική Λιμενάρχης στο Λιμενικό σώμα - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Ειρήνη Αργύρη : Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έγινε κεντρική Λιμενάρχης στο Λιμενικό σώμα


 Ειρήνη Αργύρη : Η πρώτη γυναίκα που έγινε κεντρική Λιμενάρχης

Ειρήνη Αργύρη : Είναι επιτέλους η στιγμή να κατακτήσουν οι γυναίκες την θέση που τους αξίζει. Και οι ιστορίες με τις γυναίκες που γράφουν ιστορία, είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας.


Αυτήν την φορά θα μιλήσουμε για την πρώτη κεντρική Λιμενάρχη η οποία έχει πραγματοποιήσει μια μακρά πορεία στο σώμα ασφαλείας του Λιμενικού. Έχει χαράξει μια πορεία 16 χρόνων. Πλέον φέρει το βαθμό της αντιπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος (Τεχνικού).


Για τους λάτρεις τον στατιστικών, αποτελεί την πρώτη γυναίκα κεντρική Λιμενάρχη. Η ίδια είναι μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού και προσπαθεί να συνεισφέρει τόσο στη δουλειά της, όσο και στο σπίτι της.


«Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος με οδηγό ζωής το ήθος, την αξιοπρέπεια, την ευρύτητα αντίληψης, το σεβασμό στον πολίτη και στα ανθρώπινα δικαιώματα» υποστηρίζει.Ειρήνη Αργύρη: Η πρώτη γυναίκα που έγινε κεντρική Λιμενάρχης


Ό,τι δηλαδή με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο, εργαζόμενο, ένστολη πολίτη», αναφέρει η Ειρήνη Αργύρη.


Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της, χαμηλών τόνων, αλλά και τυχερή. Στη δουλειά, οι άνδρες την αντιμετωπίζουν, με σεβασμό. Δούλεψε μαζί τους στην πρώτη γραμμή.


Για το αν τα κατάφερε, είπε: «Πιστεύω πως ναι, τα κατάφερα. Και δεν είχε να κάνει με το ότι είμαι γυναίκα αλλά με το ότι είμαι απόλυτα πειθαρχημένο άτομα».


Οι δηλώσεις της Ειρήνης Αργυρή για την ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση του 2015

Για την προσφυγική και ανθρωπιστική κρίση στη Χίο, τόνισε: «Ήταν σταθμός στην καριέρα μου και στη ζωή μου όλη αυτή η κατάσταση. Θυμάμαι τον Απρίλιο του 2015, με ροές 1000 ατόμων, να επιχειρούμε με συναδέλφους από το πρωί ως το βράδυ με γάντια και μάσκες.


Να καταγράφουμε αφίξεις. Τη μια μετά την άλλη. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς έγινε ετούτο που ζούσαμε και αναρωτιόμασταν πότε θα τελειώσει. Συνηθίσαμε. Προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε όλοι οι συνάδελφοι, άνδρες και γυναίκες, να τα καταφέρουμε. Να μην έχουμε θύματα, να μη ξεβράζει η θάλασσα μας νεκρούς».


Για την συγκίνηση, τον θυμό και την τύχη, που την περιέβαλαν, επεσήμανε: «Τρία χρόνια τώρα, έζησα μοναδικές στιγμές. Συγκινήθηκα και θύμωσα. Συγκινήθηκα όσο ποτέ. Και θύμωσα όσο ποτέ. Ήταν μοναδική εμπειρία ζωής για όλους μας όλα ετούτα. Και τα διαχειριστήκαμε όλοι μαζί αποφεύγοντας τις συγκρούσεις. Υπήρξαν στιγμές όπως τότε που καταλήφθηκε το λιμάνι της Χίου, που απείχαμε ελάχιστα από τη σύγκρουση. Σας είπα. Υπήρξα και τυχερή».


Ειρήνη Αργύρη: Η πρώτη γυναίκα που έγινε κεντρική Λιμενάρχης

Ειρήνη Αργύρη: Η πρώτη γυναίκα που έγινε κεντρική Λιμενάρχης

Για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη διαχείριση κρίσεων, όπως στις καταστροφές, η ίδια ανέφερε: «Η δουλειά μας δεν είναι παρά μια θητεία προσφοράς στο συνάνθρωπο, στα δύσκολα».

Πηγή