Ίδρυμα Ευγενίδου : «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης» 1821.Ο Αγώνας στη θάλασσα.(Είσοδος Δωρεάν) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ίδρυμα Ευγενίδου : «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης» 1821.Ο Αγώνας στη θάλασσα.(Είσοδος Δωρεάν)

 


Επισκεφθείτε την επετειακή έκθεση «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στην Θάλασσα» στο Ίδρυμα Ευγενίδου / Eugenides Foundation, Τετάρτη έως Κυριακή,12.00-20.00.
125 πολύτιμα αρχειακά τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια συνδυάζονται με καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες σε μία μεγάλη έκθεση για τον αγώνα των Ελλήνων στην Θάλασσα από το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021

Είσοδος ελεύθερη.


Λίγα λόγια για την έκθεση

H επετειακή έκθεση με τίτλο «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα» συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021». Η Έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, από αύριο Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και θα διαρκέσει έως και τις 31 Μαρτίου 2022.

Η έκθεση παρουσιάζει μέσα από 125 αρχειακά τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια (πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά), την ελληνική Ιστορία που είναι συνυφασμένη με τη θάλασσα, την εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παράλληλα με την πολεμική μαεστρία και την ικανότητα των Ελλήνων στο εμπόριο.

Τα τεκμήρια πλαισιώνονται από καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές. Έτσι το κοινό θα βρεθεί μπροστά σε εντυπωσιακές διαδραστικές εμπειρίες και εικονικές περιηγήσεις (VR) σε 4 από τα πλοία που πήραν μέρος στην  Ναυμαχία του Ναυαρίνου και αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Έργου ΝΑΥΣ, με συντονιστή το Ίδρυμα Ευγενίδου και επιστημονικό υπεύθυνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Ψηφιακές και εικονικές εφαρμογές δημιούργησε επίσης το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΙΠΤΗΛ) μέσω του Έργου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821.

Υλικό για την Έκθεση παραχωρήθηκε και από φορείς του εξωτερικού όπως το Archivio di Stato της Νάπολης αλλά και από την ιδιωτική συλλογή των Ανδρονίκης και Δημήτρη Κωστόπουλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και την επίσκεψή σας μπορείτε να αντλήσετε από εδώ.