Πώς λειτουργούν οι κλειστοί κινηματογράφοι -Τι γίνεται με ανεμβολίαστους και ανήλικους - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Πώς λειτουργούν οι κλειστοί κινηματογράφοι -Τι γίνεται με ανεμβολίαστους και ανήλικους


Τα μέτρα για τον κορωνοϊό χαλαρώνουν με περιορισμούς και μετά τα θερινά σινεμα, τα ανοιχτά θέατρα και τους ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους, ανοιξαν και οι κλειστοί κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας.


Οπως και η εστιαση έχει χωριστεί σε αμιγείς και μικτούς χώρους, έτσι γινεται και με τα κλειστά σινεμά τα οποία επίσης χωρίζονται σε αμιγείς και μικτούς χώρους.


Τι σημαίνει αυτό για όσους θέλουν να πάνε σινεμα; Ως αμιγείς θεωρούνται οι χώροι οι οποίοι είναι προσβάσιμοι σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο. Οι κινηματογράφοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας του 85% της χωρητικότητάς τους. Η προσέλευση γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, μονοδοσικό ή δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, αλλά και με βεβαίωση νόσησης.


Οσων αφορά στους ανήλικους που ακόμα δεν έχουν κάνει εμβόλιο, χρειάζονται για την είσοδό τους αρνητικό αποτέλεσμα self test.


Από την άλλη, οι μικτοί χώροι απευθύνονται σε εμβολιασμένους αλλά και ανεμβολίαστους θεατές. Η χωρητικότητα καλύπτεται σε ποσοστό 50% και για την προσέλευση ισχύουν τα εξής. Απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό αποτέλεσμα self test των τελευταίων 48 ωρών.


Ανεξαρτήτως τύπου του σινεμα που θα επιλέξουμε η χρήση της μάσκας είναι παντού υποχρεωτική. Δείτε τον παρακάτω πίνακαΠηγή