Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κωνσταντίνου Κατσαφάδου με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Λιμενικού Σώματος - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κωνσταντίνου Κατσαφάδου με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Λιμενικού Σώματος


[Γ. 891-936. Διάλογος ρήγα Ηράκλη και Πεζόστρατου]

ΠOΙΗΤΗΣ

Εκείνη η μέρα επέρασε κι η άλλη ξημερώνει
κι ο
 κύρης* του Ρωτόκριτου γλυκαίνει και μερώνει
δε θέλει
 πλιο* να καρτερεί κι ο γιος του να 'χει κρίση
*μα εβάλθηκε την προξενιάν ετούτη να μιλήσει.
Επήγεν εις του βασιλιού να τόνε δικιμάσει
κι ελόγιαζεν από μακρά με
 ξόμπλια* να τον πιάσει·
αγάλια αγάλια αρχίνισεν
 αποκοτιά* να παίρνει
και μια και κι άλλη
 αθιβολήν* αλλοτινή του φέρνει.

 

*κύρης: πατέρας *μερώνει: ηρεμεί * πλιο: πια *κρίση: μαρτύριο, βάσανο *ξόμπλι: παράδειγμα *αποκοτιά: θάρρος *αθιβολή: λόγος

 

  Ο ποιητής αναπλάθει έναν κόσμο ιδανικό και εξωπραγματικό χωρίς όμως να χάνει την επαφή με την πραγματικότητα στην οποία επανέρχεται μέσα από τα λόγια και τις αντιλήψεις των ηρώων του που απηχούν τις ιδέες της εποχής τους.

Σε κλίμα ευγένειας, ιπποτισμού και ανθρωπιστικού πνεύματος κύλησε η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19-07-2021 και ώρα 13:30, του Δ.Σ. του συλλόγου μας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, στο γραφείο του εντός του κτιρίου ΥΝΑΝΠ, στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συνάντηση παρευρισκόταν και ο Ναύαρχος (ε.α.) Πετρόπουλος Παναγιώτης.

Η παρουσία έγινε σεβόμενη όλους τους υγειονομικούς κανόνες που διέπουν την αποφυγή της διασποράς του Covid-19.

 

Μετά το θερμό καλωσόρισμα από τον κ. Υφυπουργό, τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Βερροπούλου Αιμιλία η οποία παρουσίασε το σκοπό ιδρύσεώς του και τις μέχρι τώρα δράσεις του, καλώντας τον κ. Υφυπουργό να σταθεί αρωγός στο έργο που επιτελεί ο Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ., ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του στο μέτρο του δυνατού, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν.

Ο κ. Υφυπουργός χαιρέτησε την προσπάθειά μας, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τη μέριμνα στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των στελεχών Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ., των αποστράτων και των πολιτικών υπαλλήλων καθώς και των οικογενειών τους, όσο και για το πολιτισμικό υπόβαθρο του Συλλόγου μας, μέσα από το οποίο μπορεί να αναδειχθεί η ποιότητα και το ήθος των στελεχών που το απαρτίζουν.

Ο κ. Υφυπουργός επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα των κατασκηνώσεων για τα παιδιά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έδειξε ενδιαφέρον για ανεύρεση θερέτρου ακόμα και για τα ίδια τα στελέχη και τις οικογένειές τους.   

Το Δ.Σ. ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και τους συνεργάτες του για την συνάντηση με την προσδοκία για μια συνεργασία γόνιμη και προσοδοφόρα και τους προσέφερε αναμνηστικά με το λογότυπο του Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ..

 

 Για το Δ.Σ. του Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ.

 

 

Η Πρόεδρος

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπ/ρχος Λ.Σ. 

 

Υπ/ρχος Λ.Σ. 

ΒΕΡΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ

 

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ



Στην φωτογραφία από αριστερά  η νέα Πρόεδρος του ΠΣΥΜΕΛΣ Υπ/ρχος Λ.Σ. Βερροπούλου Αιμιλία και ο Υφυπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κωνσταντίνος  Κατσαφάδος