Συμμετοχή του Π.ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ. στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΑΛΣ (ΦΩΤΟ) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Συμμετοχή του Π.ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ. στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΑΛΣ (ΦΩΤΟ)


Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Λιμενικού Σώματος (ΠΣΥΜΕΛΣ) κα Βερροπούλου Αιμιλία (Υποπλοίαρχος ΛΣ)  είχε την τιμή να παρευρεθεί  στις εργασίες του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2021 στις υπέροχες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου "La Mer" στη Γεωργιούπολη Χανίων του Ομίλου Γελασάκη.


Εναρκτήριο λόγο του συνεδρίου αποτέλεσε  ο προσφιλής χαιρετισμός του προέδρου της ΠΕΑΛΣ κ.Πασσάκου Σπ. (Αρχιπλοίαρχο ΛΣ-Διοικητή της 7ης ΠΕΔΙΛΣ).  Ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Γιάννη , ως εκπροσώπου του Προέδρου της Κυβέρνησης κ.Κυριάκου Μητσοτάκη και εν συνεχεία του Αρχηγού του Λιμενικού Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρου, οι οποίοι τόνισαν ιδιαιτέρως ότι μείζων ζήτημα αποτελεί η μέριμνα του ανθρωπίνου δυναμικού που απαριθμεί το Λιμενικό Σώμα.   

Ακολούθησε πλήθος ομιλιών βουλευτών και τοπικών Προέδρων Ταμείων και σωματείων σχετιζόμενων με τη ναυτιλία και αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο λόγος του Επίτιμου Προέδρου της ΠΕΑΛΣ Σαιτάκη Δημήτριου , ο οποίος τιμήθηκε από τον Αρχηγό ΛΣ Αντιναυάρχου ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρου με θυρεό και καπέλο Ανωτάτου εις ένδειξη τιμής για την πολύχρονη προσφορά του ως επίτιμου προέδρου ΠΕΑΛΣ και γενικότερα ως στέλεχος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε και εγκρίθηκε από τα μέλη ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός του έργου της ΠΕΑΛΣ.


Βασικό στοιχείο των εργασιών του Συνεδρίου της Ένωσης υπήρξε ο γόνιμος προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων για τα ζητήματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς ΛΣ και τον Οργανισμό που καλούνται να υπηρετήσουν και η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων μέσα από δημιουργικό διάλογο για την ανάδειξη των προκλήσεων του μέλλοντος.

Η Πρόεδρος , τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ ΠΕΑΛΣ για την άψογη διοργάνωση του 14ου συνεδρίου τους , τόνισε ότι προσβλέπει στη δημιουργική και αλληλέγγυα σκέψη τους , στις οραματικές τους ιδέες και τους προσφιλείς λόγους τους. Τέλος τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους , πάντα υπό τη σκέπη πνεύματος  συνεργασίας και ομόνοιας διότι θα κρίνονται κάθε στιγμή στο μέλλον.

Μετά το πέρας εργασιών του συνεδρίου παρατέθηκε δείπνο  για όλους τους προσκεκλημένους εντός του ξενοδοχείου "La Mer".