Θεσσαλονίκη: Κλέβουν την παράσταση» τα εντυπωσιακά κλασικά αυτοκίνητα στη Philoxenia 2021 (βίντεο και φωτογραφίες) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Κλέβουν την παράσταση» τα εντυπωσιακά κλασικά αυτοκίνητα στη Philoxenia 2021 (βίντεο και φωτογραφίες)
 Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν πέντε αυτοκίνητα-κοσμήματα της δεκαετίας του '60 - Ελεύθερη η είσοδος για το κοινό

Αναμφίβολα το πιο θεαματικό περίπτερο στη Philoxenia 2021 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι αυτό της “Classic Cars” εκεί που οι επισκέπτες θα δουν πέντε πανέμορφα κλασικά αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών.


Και τα πέντε κατασκευάστηκαν περίπου στη δεκαετία του ’60 και μέχρι σήμερα γίνονται εργασίες συντήρησής τους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ακριβές, όσο περίπου η τιμή της αγοράς τους εκείνη την εποχή. Ήταν μάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, με εγχώριες πινακίδες αλλά ήταν πολύ ακριβά για τον μέσο οδηγό.


Η μαύρη Cadillac Fleetwood είναι λιμουζίνα ιδιοκτησίας του Αριστοτέλη Ωνάση. Κατασκευάστηκε το 1959 και έχει 6.400 κυβικά και “μαγνητίζει” τα βλέμματα όλων των επισκεπτών, ενώ το κόκκινο κάμπριο είναι η Mercedes SL 190. Η κατασκευή του έγινε το 1955 και έχει 1.897 κυβικά.


καμπ
λιμ


Η δεύτερη Mercedes, χρώματος ασημί, είναι το μοντέλο W 111 Cabrio 300 και τα κυβικά του οχήματος υπολογίζονται περίπου στα 2.700. Η τρίτη και τελευταία Mercedes που θα δείτε στην Έκθεση είναι μοντέλο του 1967. Η πλήρης ονομασία του μοντέλου είναι “W 113 Pagoda“. Γερμανικής κατασκευής, όπως και οι άλλες δύο Mercedes, έχει 2,778 κυβικά.

μερσ
μερσ1


Τέλος έχουμε και την Αγγλικής κατασκευής Jaguar E Type S1 του 1961 με 3,781 κυβικά.

τζαγκ


Μία επίσκεψη που αξίζει για κάθε λάτρη του αυτοκινήτου, ιδίως του κλασικού. Να σημειωθεί πως οι επισκέπτες μπορούν να μπουν εντός του αυτοκινήτου στη θέση του οδηγού για να ζήσουν έστω και λίγο την επιθυμία τους.

Η Philoxenia 2021 και Hotelia 2021 άνοιξαν τις πύλες τους χθες το απόγευμα στο κοινό. Οι εκθέσεις θα είναι διαθέσιμες για το κοινό μέχρι την Κυριακή το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Υποχρεωτική είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικού τεστ κορωνοϊού.

Πηγή thestival.gr