Προκήρυξη εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής 2022 - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Προκήρυξη εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής 2022


 

Προκήρυξη Εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής εξεταστικής περιόδου 2022. Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συμμετοχής

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 14-06-2022 έως και την Κυριακή 19-06-2022 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής εξεταστικής περιόδου 2022.

Οι Εξετάσεις θα διενεργηθούν για την πιστοποίηση της γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα α) επεξεργασίας κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου, όπως αυτά ορίζονται ως πρόσθετα προσόντα στο άρθρο 27 του π.δ. 50/2001 (Α΄ 39), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 27-06-2022 και θα διαρκέσουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ωστόσο, θα υπάρξουν και περιοχές όπου ο πληθυσμός των συμμετεχόντων, σε συνδυασμό με τις διαθέσιμες υποδομές των Κ.Η.Ε., θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση των εξετάσεων σε μικρότερο χρόνο.

Δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη εφαρμογή των εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής το έτος 2022 έχουν αποκλειστικά οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2018-2019 που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα της υπό στοιχεία 211455/Δ2/6-12-2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΑΔΑ: ΩΝΕΝ4653ΠΣ–Μ5Η). Οι μαθητές που ολοκλήρωσαν αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εξετάσεις για την απόκτηση του Κ.Π.Π. και πληρούν τις προϋποθέσεις της ανωτέρω παραγράφου παρακαλούμε να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας για την υποβολή της αίτησής τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. 

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 14-06-2022 έως και την Κυριακή 19-06-2022 και ώρα 23.59:

Α) Να αιτηθούν και να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών εξετάσεων του Κ.Π.Π. στο πληροφοριακό σύστημα το οποίο είναι προσπελάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://kpp-mis.cti.gr/kppmis/

ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται αναλυτικά στο σχετικό αναρτημένο εγχειρίδιο (manual).

Β) Να ελέγξουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση ότι είναι ορθά τα αναγκαία προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας και την απόδοση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης επιτυχίας, εφόσον διεξέλθουν επιτυχώς τις εξετάσεις.
Επισημαίνεται ότι τα ατομικά στοιχεία θα πρέπει να συμφωνούν με τα στοιχεία που αναγράφονται στο έγγραφο ταυτοπροσωπίας που θα προσκομίσει ο υποψήφιος στο εξεταστικό κέντρο (π.χ. αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο, εφόσον τούτο φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, όπως διαβατήριο).

Γ) Εάν οι υποψήφιοι είναι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών), απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης γονέα/κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Κ.Π.Π. Το κείμενο της δήλωσης και οδηγίες διατίθενται στο σχετικό αναρτημένο εγχειρίδιο (manual).

Δ) Να δηλώσουν με την ηλεκτρονική αίτηση την πρόθεσή τους για συμμετοχή στις εξετάσεις και τον τόπο στον οποίο επιθυμούν να προσέλθουν για να εξεταστούν, από τις διαθέσιμες ανά την Επικράτεια τοποθεσίες στις οποίες λειτουργούν Κέντρα Ηλεκτρονικών Εξετάσεων (Κ.Η.Ε.). Διευκρινίζεται ότι οι περιοχές όπου θα οριστούν Εξεταστικά Κέντρα αναφέρονται αναλυτικά στο συνημμένο πίνακα.

Ε) Να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις εξετάσεις έως και την Κυριακή 19-06-2022 και ώρα 23.59. Με την επιτυχή Υποβολή αίτησης εμφανίζεται σχετικό μήνυμα επιβεβαίωσης («Η αίτησή σας καταχωρίστηκε με επιτυχία!»).

Σε περίπτωση που μετά από την υποβολή της αίτησης, μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, υποψήφιος διαπιστώσει ότι έχει συμπληρώσει εσφαλμένως στοιχεία, ο υποψήφιος θα πρέπει να επικοινωνήσει με την υπηρεσία υποστήριξης της Πράξης (https://kpp.cti.gr/ypostiriksi/help-desk ).

Σε περίπτωση που έχει συμπληρώσει εσφαλμένως περιοχές εξέτασης, η αίτηση θα πρέπει να διαγραφεί και να υποβληθεί εκ νέου διαφοροποιώντας τις επιλογές τοποθεσίας. Η λειτουργία της διαγραφής αίτησης παύει να λειτουργεί με τη λήξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων.

Επισημαίνεται ότι, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις της εξεταστικής περιόδου 2022 για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής, θα ακολουθήσει κατανομή των υποψηφίων σε εξεταστικά κέντρα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των Κέντρων Ηλεκτρονικών Εξετάσεων στις προγραμματισμένες εξετάσεις ανά περιοχή, και μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος διεξαγωγής των εξετάσεων, θα ακολουθήσει νεότερο σχετικό Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση των εξεταστικών κέντρων και για τη δημοσιοποίηση της ολοκλήρωσης του προγραμματισμού των εξετάσεων. Επίσης, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν, μέσω του προσωπικού λογαριασμού τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ονομαστικά για την τοποθεσία στην οποία πρέπει να προσέλθουν, την ημερομηνία, τον χρόνο προσέλευσής τους και το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα εξεταστούν. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στο πληροφοριακό σύστημα και να εκτυπώσουν το προσυμπληρωμένο έντυπο Υ1 – Έντυπο Συμμετοχής σε Εξέταση Πιστοποίησης, το οποίο μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο, εφόσον τούτο φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, όπως διαβατήριο κ.λπ., και την Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης γονέα/κηδεμόνα εάν είναι ανήλικοι, υποχρεούνται να προσκομίσουν στο Κ.Η.Ε. που θα εξεταστούν, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος μετά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Λόγω των κρίσιμων επιδημιολογικών δεδομένων, επιπρόσθετα επισημαίνεται ότι για τη διενέργεια των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής θα ληφθεί υπόψη η ισχύουσα με αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.30819/2022 (Β’ 2676/ 31-05-2022) Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας, όπως εκάστοτε θα ισχύει.

Πληροφορίες σχετικά με τις Εξετάσεις παρέχονται στους υποψήφιους από την ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr , και από την ιστοσελίδα του Ι.Τ.Υ.Ε. https://kpp.cti.gr/

 

Οι περιοχές εξέτασης 

Πηγή