Ραφήνα Το Λιμενικό τίμησε τους ναυαγοσώστες (εικόνες) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Ραφήνα Το Λιμενικό τίμησε τους ναυαγοσώστες (εικόνες)


 Σε μια σεμνή τελετή το Λιμεναρχείο Ραφήνας τίμησε τους ναυαγοσώστες του Action Club που και αυτό το καλοκαίρι συνέδραμαν με όλες τους τις δυνάμεις όπου και όποτε χρειάστηκε σε μια δύσκολη ακτογραμμή εποπτείας μήκους 70 χιλιομέτρων.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πλοίαρχος Γιώργος Κατσούλης ευχαρίστησε τον επικεφαλής Γιώργο Στάικο και τους αρχηγούς των τομέων, ενώ τον λόγο πήραν η υπολιμενάρχης Εύη Μπρουνού και ο ''βράχος'' του Λιμενικού Ραφήνας Πλοίαρχος Στέφανος Γερακάκης.

Ο Πλοίαρχος Κατσούλης ευχαρίστησε τους ναυαγοσώστες τόσο για τη φυσική τους παρουσία και αυταπάρνηση όσο και για τη διάθεση του σκάφους τους ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς το σκάφος του Λιμενικού βρισκόταν για περίπου τρεις μήνες σε αποστολή στη Σάμο. 14 διασώσεις έκανε το Λιμενικό το καλοκαίρι με κορυφαία τη διάσωση νεαρού σέρφερ στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Μάκρης εν μέσω 8 μποφόρ.

Από την πλευρά του ο κ. Στάικος εξήρε τη συνεργασία με το Λιμενικό, το οποίο είδε τους ναυαγοσώστες ακριβώς ως συνεργάτες. Αρχές και πολίτες συνεργάστηκαν άψογα σημείωσε ο επικεφαλής της εταιρίας και έδωσε τα εύσημα στους αρχηγούς τον τομέων την κ. Κατερίνα Τσιομίδου βόρεια και τον κ. Δημήτρη Βεντούρη νότια, καθώς και τον βετεράνο Κώστα Αριστείδου.

Η τελετή έληξε με την ανταλλαγή τιμητικών πλακετών, αλλά και τη δωρεά φορητού απινιδωτή στο Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr

 Πηγή