Σχολεία: To νέο ποινολόγιο… βάζει φρένο στα κινητά – Έως και πενθήμερη αποβολή για κατοχή ηλεκτρονικών συσκευών - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Σχολεία: To νέο ποινολόγιο… βάζει φρένο στα κινητά – Έως και πενθήμερη αποβολή για κατοχή ηλεκτρονικών συσκευών


 Σε ισχύ τέθηκε από τη Δευτέρα, με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα, το νέο «ποινολόγιο» για τους μαθητές, για την κατοχή κινητών τηλεφώνων και οποιαδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής ή παιχνιδιού που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.


Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας θέσπισε νέες, αυστηρότερες προβλέψεις για την κατοχή και χρήση κινητού στο σχολείο, οι οποίες φτάνουν μέχρι και την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.


Τι θα ισχύει

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος μαθητής μαγνητοφωνεί, φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί εκπαιδευτικούς ή συμμαθητές του η διεύθυνση του σχολείου υποχρεούται να επέμβει άμεσα για να το σταματήσει και να ενημερώσει τους γονείς για το περιστατικό.


Αν αξιολογηθεί ως σοβαρό μπορεί να επιβάλλει αποβολή έως και 3 μέρες και αν το θέμα φθάσει στο σύλλογο διδασκόντων η αποβολή από τα μαθήματα μπορεί να φθάσει ως και τις 5 ημέρες. Ο σύλλογος διδασκόντων θα κληθεί να αποφασίσει και για αλλαγή σχολείου μαθητριών η μαθητών που θα βρεθούν να έχουν καταγράψει ιδιαιτέρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Πηγή