Δείτε live πού βρίσκεται ο Αη Βασίλης κάθε λεπτό: Πότε έρχεται στην Ελλάδα - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Δείτε live πού βρίσκεται ο Αη Βασίλης κάθε λεπτό: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Υπό τη στενή επίβλεψη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που εδώ και δεκαετίες παρακολουθούν την πορεία του Άγιου Βασίλη, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Παπούα-Νέα Γουινέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, ο αγαπημένος άγιος των παιδιών ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου, το ταξίδι του και το μοίρασμα των δώρων.
Ακριβώς στις 13.01 (ώρα Ελλάδας) η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (Norad) εντόπισε στις οθόνες των ραντάρ της ενδείξεις «δραστηριότητας στον Βόρειο Πόλο».
Η πορεία του Άγιου Βασίλη καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπο www.noradsanta.org και στον λογαριασμό της υπηρεσίας στο Twitter (@NoradSanta).
Το έλκηθρό του είναι πιο γρήγορο και από F-15 και μέσα στις επόμενες πέντε ώρες ο άγιος πρόλαβε να μοιράσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο δώρα, στην Ωκεανία και την Ασία.
Τα ραντάρ καταγράφουν την πορεία του έλκηθρου χάρη στους υπέρυθρους αισθητήρες που έχει στη μύτη του ο Ρούντολφ, ο ένας από τους εννέα τάρανδους του Αγίου.
Το τυπογραφικό λάθος και η εμπλοκή της Norad εν μέσω Ψυχρού Πολέμου
Η ανάμιξη της Norad στην ασφάλεια του Αγίου ξεκίνησε το 1955 με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος: Σε μια διαφήμιση των πολυκαταστημάτων Sears σε μια τοπική εφημερίδα του Κολοράντο αναγραφόταν ένα τηλέφωνο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Άγιο Βασίλη. Ο αριθμός αυτός όμως δεν ήταν άλλος από το «κόκκινο τηλέφωνο» της Norad – και μάλιστα εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.
Αν και αρχικά έμεινε κατάπληκτος, ακούγοντας στην άλλη άκρη της γραμμής ένα αγόρι να τον ρωτάει αν ήταν όντως ο Άγιος Βασίλης, ο σμήναρχος Χάρι Σουπ, που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, αποφάσισε να συμμετάσχει στο «παιχνίδι». Έτσι, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να παρέχουν πληροφορίες στο κοινό για το πού βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης και μάλιστα τηλεφώνησε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να δηλώσει ότι είδε ένα «παράξενο αντικείμενο» στον ουρανό.
Περίπου 1.500 εθελοντές –πέρσι μεταξύ αυτών ήταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια– βοηθούν κάθε χρόνο τους στρατιωτικούς να απαντούν στα τηλεφωνήματα και τα γράμματα των παιδιών. Ακόμη και η «παράλυση» των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν στάθηκε αρκετή για να μην τηρηθεί η παράδοση.