Ο ΜΙΚΡΟΣ AMADEUS – Το παιδί θαύμα έρχεται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στα στελέχη του ΛΣ - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ο ΜΙΚΡΟΣ AMADEUS – Το παιδί θαύμα έρχεται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στα στελέχη του ΛΣ


Ο ΣΥΜΕΛΣ . εύχεται σε εσάς και τις οικογένειες σας χρόνια πολλά για το 2019. Με την νέα χρονιά μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε εισιτήρια για μια αξιόλογη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους σε προνομιακή τιμή! «Ο ΜΙΚΡΟΣ AMADEUS – Το παιδί θαύμα»  ήρθε επιτέλους και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.


Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 20 Ιανουαρίου  2019 και ώρα  11:30 να παρακολουθήσουμε μια θεατρική παράσταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Το αντίτιμο του εισιτηρίου ανέρχεται σε 8€ κατ’άτομο αντί της κανονικής τιμής των 12 ευρώ, με  έναρξη προσέλευσης 10:30 και πέρας στις 11:00.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς Τηλ. 210 4143 310  
Όσοι και όσες συνάδελφοι επιθυμούν να παραβρεθούν στην παράσταση  μας   παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την ειδική φόρμα συμμετοχής και καταβάλλουν το συμβολικό ποσό των 8 ευρώ/το άτομο μέχρι και τη Δευτέρα 14 /01 /2019

Η φόρμα συμμετοχής είναι και σε ηλεκτρονική μορφή στο www.symels.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην εθελοντική ομάδα εργασίας, η οποία απαρτίζεται από τους παρακάτω συναδέλφους και είναι υπεύθυνη για την συγκέντρωση των αιτήσεων συμμετοχής και του ανάλογου αντιτίμου.
  1.                        
  2.                                                            
  3.                                               
  4.                                               

ή απευθείας στις  ηλεκτρονικές διευθύνσεις : paroxes.ls@gmail.com
                                                                                 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ…

Ένα έργο ύμνο στον Αμαντέους Μότσαρτ «Ο ΜΙΚΡΟΣ AMADEUS - Το παιδί θαύμα» παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε σκηνοθεσία Ρέινας Σ. Εσκενάζυ και κείμενα του συγγραφέα και μουσικού Θωμά Καραχάλιου.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1762, η οικογένεια Μότσαρτ επιβιβάζεται σε ένα ποταμόπλοιο από το Σάλτζμπουργκ με προορισμό την Βιέννη. Το ταξίδι ξεκινάει και μαζί του η ιστορία του μικρού Αμαντέους.

Ενός παιδιού θαύματος το οποίο αγάπησε τη μουσική, ταύτισε τη ζωή του μαζί της για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες.

Το ταξίδι της ζωής του θα παρακολουθήσουν οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές της παράστασης, η οποία έχει στόχο - όπως σημειώνει η Ρέινα Εσκενάζυ –να έρθουν σε επαφή με τα πρώτα ακούσματα κλασσικής μουσικής και να τα συνδυάσουν με την παιδική ξενοιασιά. Μέσα από την παράσταση, θα συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να συνυπάρξει ο παιδικός αυθορμητισμός και η ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι με την οργάνωση, την μελέτη και τελικά την επιτυχία του στόχου μας. Θα νοιώσουν την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει στο παιδί η δημιουργία.
Η παράσταση μας μεταφέρει στα ανάκτορα εκεί όπου ζουν ο Αυτοκράτορας Φραγκίσκος Α΄ και η Αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία. Παρακολουθούμε την σχέση του Αμαντέους με την αδελφή του Νανέρλ, μια σχέση ουσιαστικής αγάπης και αδελφικής υποστήριξης.

Η Νανέρλ είναι ο φύλακας άγγελός του και ως μεγαλύτερη νοιάζεται για την πορεία του, παραμερίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό της. Πιστεύει στο ταλέντο του Αμαντέους και κάνει τα πάντα γι αυτόν.

Με φόντο τον γαλάζιο Δούναβη η παράσταση θα μας μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής. Μέσα από βίντεο προβολές θα διασχίσουμε τον Δούναβη και θα περιηγηθούμε σε όμορφα τοπία. 
Από τα μικρά χωριά της Βιέννης έως τα σαλόνια των παλατιών της μεγαλούπολης, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργια μέρη και να μεταφερθούν σε μια άλλη εποχή. Εκεί όπου οι σχέσεις, τα παιχνίδια και ο ελεύθερος χρόνος είχαν μια άλλη πιο ανθρώπινη και τρυφερή υπόσταση. Ένας αφηγητής θα τα συντροφεύσει σε αυτό το ταξίδι. 
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ! Ένα παιδί θαύμα που μετά από 300 σχεδόν χρόνια εξακολουθεί να μαγεύει με τις ουράνιες μελωδίες του τις καρδιές ολόκληρης της ανθρωπότητας.


Στο ρόλο του πατέρα του Μότσαρτ ο Αντώνης Λουδάρος. 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Ιστορική μελέτη, κείμενο & μουσική: Θωμάς Καραχάλιος

Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Χορογραφία κινησιολογία για μπαλαρίνες: Δημήτρης Μαργαρίτης

Κοστούμια σκηνικά: Στέλιος Κουτρούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Κατασκευές: Τόλιας Τούντας

Παίζουν:

Αντώνης Λουδάρος

Δημήτρης Ραφαήλος

Λία Τσάνα

Ελίνα Γιαννάκη
Μάνος Παπαδάς 
Ελευθερία Παρασκευά
Κατερίνα Αντζουλάτου
Βαρβάρα Καρά

Μπαλαρίνες:

Άννα Μεγαλοοικονόμου 

Έφη Μπάστα