Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο Αξιωματικός του Λ.Σ. και καλλιτέχνης των graffiti - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο Αξιωματικός του Λ.Σ. και καλλιτέχνης των graffiti

Ας μάθουμε ποιος είναι ο Γεώργιος Παπαγεωργίου

Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων ο Γεώργιος Παπαγεωργίου ασχολείται ενεργά με την κουλτούρα της graffiti-street art σκηνής από το 1984, ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά τις «μαγικές δυνατότητες» των spray και του graffiti. Κυρίως επηρεασμένος από την παλιά Σχολή των δημιουργών γκραφίτι της Νέας Υόρκης, η οποία υποθετικά έκλεινε τον κύκλο της γύρω στο 1981-82, θεωρείται ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες του συγκεκριμένου είδους στη χώρα μας. Κατά τη δεκαετία του ‘80 πειραματίστηκε με την ζωγραφική χρησιμοποιώντας spray σε μεγάλες επιφάνειες, κυρίως τοίχους σε ανοιχτούς χώρους. Ενώ ήταν φοιτητής στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, ήταν ο καλλιτέχνης στον οποίο ο τότε Δήμαρχος κ. Πιτσιώρης Δημήτριος εμπιστεύτηκε και ανέθεσε την υλοποίηση τοιχογραφιών μεγάλων διάστασεων graffiti-spray murals σε εξωτερικούς τοίχους σχολικών συγκροτημάτων στην είσοδο, την έξοδο και το κέντρο της παραθαλάσσιας πόλης. Επιπλέον, το 1997 διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ γκραφίτι στην Θεσσαλία με συμμετέχοντες καλλιτέχνες, από όλη την Ελλάδα. Ο ίδιος συμμετείχε με την ομάδα του «t.e.s. crew» στα σημαντικότερα graffiti φεστιβάλ «Meeting of styles» και «Hall of Fame» στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. H Θεσσαλονίκη, μάλιστα, αν και η συμπρωτεύουσα θεωρείται έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000 η μητρόπολη της graffiti σκηνής στην χώρα. Το έτος 2000 το tag του Γεωργίου Παπαγεωργίου «ΓεΏΡγιος» ψεκασμένο σε ένα κομμάτι καμβά μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στον Βόρειο Πόλο, από τον παγκοσμίως γνωστό ορειβάτη του Δήμου Αγριάς Βόλου Νικόλαου Μαγκίτση ως μέλος ομάδας ορειβατών σε επιτυχημένη διεθνή αποστολή κατάκτησης της Βόρειας άκρης-πόλου της γης.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου συμπληρώνοντας τριάντα ένα χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας τον Μάρτιο 2015 και υπογράφοντας πλέον ως «31stillwriting», παρουσιάζει την αγαπημένη του «τέχνη των δρόμων» αποτυπωμένη σε καμβά, επιλεκτικά πλέον σε χώρους τέχνης. Στόχος του είναι να επικοινωνήσει με ανθρώπους φιλότεχνους σε μία εκ νέου ιδιαίτερη και ώριμη αλληλεπίδραση, στο σήμερα της ανεκτικότητας, στο διαφορετικό «μαγικό» για τον ίδιο χρώμα των σπρέι.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός με τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ. στην Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από το 2001. Έχει συμμετάσχει ως επικεφαλής σε επιχειρήσεις για την πρόληψη και καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος. Το λαθρεμπόριο, η παράνομη μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και στα σύνορα της Ε.Ε. , η παράνομη μεταφορά και εκμετάλλευση των ανθρώπων, η διαχείριση των προσφυγικών ροών και η διάσωση ανθρώπων στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος αποτελούσε την καθημερινότητά του. Από το 2017 υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ως καλλιτέχνης, το χρονικό διάστημα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004», σχεδίασε τον επίσημο Θυρεό -Έμβλημα της Ειδικής Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το σχέδιό του επιλέχθηκε και πήρε επίσημη έγκριση, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και φέρεται πλέον ως Διακριτικό Έμβλημα στις Επιχειρησιακές Στολές των μελών της Ειδικής Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ.

Για το έργο του μπορείτε να ανατρέξετε στα ακόλουθα λινκ:
Site:  εδώ
Facebook: εδώ
Διαβάστε τη συνέντευξή του εδώ
Τα καλύτερα ήρθαν και είναι για όλους 


Συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με τον συνάδελφο για τον συνάδελφο .