Γίνε μέλος της μεγάλης οικογένειας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Λ.Σ. - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Γίνε μέλος της μεγάλης οικογένειας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Λ.Σ.

Τον  Μάρτιο του 2018, μια παρέα ανθρώπων «μαζεύοντας» ιστορίες, μνήμες, επιθυμίες, ανάγκες και πολύ αγάπη και ενδιαφέρον για τον συνάδελφο σκληρά εργαζόμενο στο Λ.Σ. αλλά και στο ΥΝΑΝΠ, πίστεψε ότι αξίζει τον  κόπο να έχει φωνή και παρουσία και  στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. 

Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν, σκόνταψαν, ξεπέρασαν δύσκολους καιρούς. 

Κάποιοι χάθηκαν στην πορεία. Άλλοι έμειναν (οι περισσότεροι)  και πάλεψαν και ακόμα παλεύουν. Ακόμα περισσότεροι πίστεψαν και ήρθαν και η παρέα έγινε ομάδα, η ομάδα σύλλογος. Κι έτσι φτάσαμε στο σήμερα. 

Με τους παλιούς να μεταγγίζουν γνώση, με τους νέους να πρωτοστατούν, φτάσαμε να έχουμε, συμμετοχή σε διοργανώσεις πολιτισμού και αθλητισμού…θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές ,προσφορές, ειδική μέριμνα για τους ε.ε, για τους ε.α, για τη γυναίκα, τον έφηβο, το παιδί, κ.λ.π. 

Είναι γνωστό πως, όπως και οι περισσότεροι πολιτιστικοί σύλλογοι έτσι και εμείς  δεν διαθέτουμε οικονομικά μέσα και καθόλου ή ελάχιστη βοήθεια από την πολιτεία, για να καταφέρουμε να εκτελέσουμε αξιόλογο πολιτιστικό έργο. 

Τα πάντα στηρίζονται στον εθελοντισμό!

Ο Εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μια πολυμορφική διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στους πολλούς, προάγει την ενεργό συμμετοχή και ενδυναμώνει την αλληλεγγύη και συνοχή.

 Μια εθελοντική δράση στοχεύει όχι μόνο στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων και  ελλείψεων ενός οργανισμού όπως το Λ.Σ., αλλά, κατά περίπτωση βοηθά και στην αντιμετώπιση των αιτίων του, την ενδυνάμωση των επωφελούμενων και τη συνεχή λειτουργία δομών υποστήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Μέριμνας Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος καλεί όλα τα εν ενεργεία, εν αποστρατεία στελέχη και μονίμους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ να έλθουν πιο κοντά, να γίνουν μέλη του χωρίς κανένα  οικονομικό κόστος, προτάσσοντας μόνο την θέληση τους να προσφέρουν εθελοντικά σε προκαθορισμένες δράσεις και σύμφωνα με το ενδιαφέρον και τις δεξιότητες ενός εκάστου.

Ελάτε λοιπόν και εσείς στην μεγάλη μας παρέα…μπες εδώ για την εγγραφή σου … και καλώς ήρθες στην μεγάλη μας οικογένεια...

Πλέον γράφουμε ιστορία .....

Τα καλύτερα ήρθαν και είναι για όλους 


Συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με τον συνάδελφο για τον συνάδελφο .