Εντυπωσιακές εικόνες: Η πανσέληνος των Λύκων -Η πρώτη για το 2020, συνδυάστηκε με έκλειψη παρασκιάς - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Εντυπωσιακές εικόνες: Η πανσέληνος των Λύκων -Η πρώτη για το 2020, συνδυάστηκε με έκλειψη παρασκιάς

Η πρώτη Πανσέληνος για το 2020 ήρθε εχθές  10 Ιανουαρίου και δεν είναι μόνη της αφού θα συνοδευτεί με έκλειψη.

Το ολόγιομο φεγγάρι του Ιανουαρίου ονομάζεται Πανσέληνος των Λύκων και οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή. Στο Βόρειο Ημισφαίριο, όπου και δόθηκε η ονομασία, ο χειμώνας είναι βαρύς και το χιόνι σκεπάζει αρκετές περιοχές. Οι λύκοι, λοιπόν, που αναζητούν τροφή κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και γίνονται πιο απειλητικοί.

Αυτή είναι η πρώτη πανσέληνος του 2020: Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το πρακτορείο Intime News




Η πρώτη πανσέληνος του 2020 θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιά. Τι είναι, όμως, αυτό το φαινόμενο; Κατά τη διάρκεια αυτού, η πανσέληνος μπαίνει μέσα στη σκιά της γήινης παρασκιάς, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η Σελήνη να σκοτεινιάζει εν μέρει, αλλά όχι τελείως, όπως συμβαίνει σε μια κανονική έκλειψη, όταν το φεγγάρι εισέρχεται στο εσωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.

Το φεγγάρι θα αλλάξει λίγο χρώμα από άσπρο σε ελαφρώς κιτρινωπό και σχεδόν το 90% του δίσκου του θα καλυφθεί από την παρασκιά της Γης. Η έκλειψη Σελήνης παρασκιάς θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τη NASA.

Συνολικά το 2020 θα υπάρξουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις, όλες παρασκιάς. Οι εκλείψεις αυτού του είδους πάντως είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνά μάτια.