ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ. : Μένουμε σπίτι, αλλά ταξιδεύουμε εικονικά σε όλο τον κόσμο - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ. : Μένουμε σπίτι, αλλά ταξιδεύουμε εικονικά σε όλο τον κόσμο


Ο κορωνοϊός κυριαρχεί στα νέα μας, στα social media, στις συζητήσεις. Την ώρα, λοιπόν, που μένουμε σπίτι, μην νομίζετε πως θα αφήσουμε τον κορωνοϊό να μονοπωλεί την καθημερινότητά μας.

Έχουμε τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε, που ούτε καν το φανταζόμασταν. Από το να δούμε μια σειρά και να ξεκαθαρίσουμε τις ντουλάπες μας, μέχρι να παρακολουθήσουμε θρυλικές παραστάσεις χάρης στο ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό… Μπορεί ο κορωνοϊός να πάτησε pause στα ταξίδια μας, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν ταξιδεύουμε. Χάρη στη τεχνολογία μπορούμε να βρεθούμε σε γωνιές του κόσμου και να περιηγηθούμε σε αξιοθέατα. Όλα αυτά από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Μένουμε σπίτι και ταξιδεύουμε

Γκραντ Κάνυον
Μπορούμε να δούμε το Γκραντ Κάνυον μέσω φωτογραφιών 360 μοιρών σε μια εικονική περιήγηση, να κάνουμε εικονική πεζοπορία στο διάσημο Phantom Ranch ή να βολτάρουμε τον ποταμό Κολοράντο.

Μένουμε σπίτι και πάμε Γκραντ Κάνυον

Μάτσου Πίτσου
Στις περουβιανές Ανδεις, μια ακρόπολη που χτίστηκε τον 15ο αιώνα, εντυπωσιάζει. Μια επίσκεψη θα μας ανταμείψει με εκπληκτική θέα στο βουνό, περιήγηση στα παλιά ερείπια και συνάντηση με λάμα.

Μένουμε σπίτι και πάμε Μάτσου Πίτσου

Καπέλα Σιστίνα
Το παρεκκλήσι στο Βατικανό φημίζεται για τις αναγεννησιακές τοιχογραφίες του που φωτίζουν το εσωτερικό. Μια εικονική περιήγηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δούμε τις τοιχογραφίες με την ησυχία μας και να μαγευτούμε, χωρίς να έχετε τη βαβούρα του κόσμου. Επίσης, μπορούμε να δούμε τους κήπους και τις βικτοριανές βίλες αλλά και τα μουσεία της πόλης του Βατικάνου.

Μένουμε σπίτι και πάμε στην Καπέλα Σιστίνα

Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, Νέα Υόρκη
Το Μουσείο αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές του Frank Lloyd Wright. Η λευκή σπειροειδή ράμπα στο εσωτερικό μας μεταφέρει από κάτω προς τα πάνω με οργανωμένο και οπτικά ευχάριστο τρόπο. Η Google Arts & Culture θα μας οδηγήσει μέσα στο Μουσείο και θα γίνουμε θεατές 600 έργων Τέχνης.


Λούβρο
Το μεγαλύτερο μουσείο Τέχνης στον πλανήτη, όπου φιλοξενούνται πάνω από 35.000 έργα. Βυθιστείτε στις γκαλερί και τα εκθέματα του μουσείου μέσω της εικονικής πραγματικότητας. Δείτε τις αιγυπτιακές αντίκες, το τάφρο του Λούβρου και, φυσικά, το χαμόγελο της Μονά Λίζα. Χαμογελάστε της και εσείς. Σημείωση: Θα χρειαστεί να κάνετε λήψη του Flash Player.


National Gallery of Art, Ουάσινγκτον
Στο Μουσείο Τέχνης της Ουάσινγκτον έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δύο εκθέσεις. Η μία αφορά τη μόδα στην Αμερική από το 1740 μέχρι το 1895, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει έργα του Ολλανδού ζωγράφου Johannes Vermeer.


National Museum of Modern and Contemporary Art, Σεούλ
Βουτάμε στην Τέχνη και στο δημοφιλές Μουσείο της Κορέας. Περιηγούμαστε στους έξι ορόφους και γινόμαστε θεατπές των αμέτρητων εκθεμάτων του.


Πηγη : iefimerida.gr