Μαθητές πετούν με πτητικά μέσα της πολεμικής αεροπορίας, για μία μέρα -Πώς δηλώνουμε συμμετοχή - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Μαθητές πετούν με πτητικά μέσα της πολεμικής αεροπορίας, για μία μέρα -Πώς δηλώνουμε συμμετοχή


 Πτήσεις μαθητών και μαθητριών της Γ' Λυκείου με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση Δεκέλειας.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση απαιτούνται:

Η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης - συγκατάθεσης του γονέα (για ανηλίκους)

Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής

Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, θα διενεργηθούν οι ιατρικές εξετάσεις στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, ενώ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, θα γίνει η εκπαίδευση και πραγματοποίηση πτήσεων στη Σχολή Ικάρων. Σημειώνεται ότι οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα θα γνωστοποιηθούν από το ΓΕΑ με νεότερη ανακοίνωση.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους, που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός νομού Αττικής, δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Πηγή: iefimerida.gr