Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Στα μπλε η Βουλή και ο Λευκός Πύργος - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Στα μπλε η Βουλή και ο Λευκός Πύργος

 

Με τον μπλε κύκλο, το διεθνές σύμβολο του διαβήτη, φωταγωγήθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα αλλά και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη.


Με τη συμβολική αυτή φωταγώγηση, το Κοινοβούλιο συμμετέχει στην προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη να ευαισθητοποιήσει τον γενικό πληθυσμό για την πάθηση αυτή, με την οποία ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.


Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι αφιερωμένη στους εκπαιδευμένους νοσηλευτές στον διαβήτη.
Η φωταγώγηση του Κοινοβουλίου του βράδυ του Σαββάτου (14.11)Βουλή των Ελλήνων

Στα μπλε και ο Λευκός Πύργος

Το Σάββατο (14.11) φωταγωγήθηκε και ο Λεύκος Πύργος στη Θεσσαλονίκη, με μπλε χρώμα – το χρώμα του Διαβήτη. Η δράση ξεκίνησε στις 18:00 και είχε διάρκεια μέχρι τις 22:00.


Πρόκειται για μία κίνηση της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας φωταγώγησης ιστορικών μνημείων και κτιρίων σε όλο τον κόσμο. Η διοργάνωση προγραμματίζεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί στις 14 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργάνωσε σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 10.00 – 14.00 μία Ηλεκτρονική Ημερίδα με θέμα «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης την εποχή του COVID -19», με δωρεάν συμμετοχή.

Πηγή