Αλλάζει μορφή ο λόφος του Στρέφη – Μια «όαση» πρασίνου για όλη την οικογένεια - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Αλλάζει μορφή ο λόφος του Στρέφη – Μια «όαση» πρασίνου για όλη την οικογένεια

Μια βόλτα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, μέσα στο πράσινο, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια: Ένα όνειρο που μοιάζει απατηλό, αλλά θα γίνει πραγματικότητα, στον Λόφο του Στρέφη.


Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό έργο, σε συνεργασία με την «PRODEA Investments» προκειμένου να δώσει νέα πνοή σε ένα μέρος που έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης, μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου».


Η ιστορία του λόφου του Στρέφη

Ο λόφος του Στρέφη που έχει συνδεθεί με τον περίπατο, την ψυχαγωγία και το πράσινο της Αθήνας, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Ανακτά τον χαμένο ρόλο, του πνεύμονα της πόλης και την ταυτότητά του.


Ο κατάφυτος λόφος των Εξαρχείων, έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα στην καθημερινή ζωή της πόλης, αλλά αποτέλεσε και το απόλυτο σημείο προορισμού για τις οικογένειες της Αθήνας, τα Σαββατοκύριακα. Έδινε ανάσα στους κατοίκους και τους επισκέπτες, όμως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εικόνα πραγματικής εγκατάλειψης.



Ένα μέρος για οικογενειακές βόλτες και παιχνίδι

Ήρθε όμως η ώρα, ο λόφος του Στρέφη να κλείσει τον κύκλο της απαξίωσής του και να μπει σε μια διαφορετική τροχιά. Ετοιμάζεται να αλλάξει όψη και να προσφέρει και πάλι τον περίπατο, τον αθλητισμό, την αναψυχή, τη θέα και την ασφάλεια που έδινε για δεκαετίες στους επισκέπτες του.


Συνεργασία Δήμου Αθηναίων – PRODEA Investments μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου»

Έως σήμερα, το «Υιοθέτησε την πόλη σου» έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση της πλατείας Ομονοίας, τη δημιουργία πάρκων στις γειτονιές της Αθήνας, σε δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, την εικόνα της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και σε πολλά άλλα έργα, που θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια για να αποδοθούν στους Αθηναίους και τις Αθηναίες.


Στην περίπτωση του Λόφου του Στρέφη, ο Δήμος Αθηναίων, απευθύνθηκε στην

«PRODEA Investments», που ανέλαβε την χορηγία για τα μεγάλα έργα παρέμβασης.


Η παιδική χαρά θα επανασχεδιαστεί

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική χορηγία εκ μέρους της εταιρείας, και περιλαμβάνει το απαραίτητο πλέγμα μελετών και παρεμβάσεων, τις οποίες φυσικά, εποπτεύει και συντονίζει ο Δήμος των Αθηναίων, ορίζοντας το πλαίσιο των ενεργειών, ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο Λόφος του Στρέφη αποκτά νέα πνοή καθώς θα αναδειχθεί η κορυφογραμμή του λόφου, θα ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η ασφάλεια, θα επανασχεδιαστεί η παιδική χαρά και θα γίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης σε όλη την περιοχή.


Ένας πόλος έλξης και αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες

Όπως εξηγεί ο  κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments :«για την Prodea Investments, η αστική ανάπλαση, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη αποτελούν μέρος του εταιρικού μας DNA. Γι’ αυτό και στηρίζουμε εμπράκτως την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υιοθέτησε την πόλη σου», ώστε να δημιουργηθεί όχι μόνο ένας υπερτοπικού χαρακτήρα σύγχρονος, ασφαλής, και προσιτός χώρος, πρασίνου και άθλησης, αλλά πραγματικά ένας πόλος έλξης και αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες, όπως αρμόζει στην πόλη που θέλουμε. 


Ετσι θα γίνει το Αναψυκτήριο στο λόφο του Στρέφη

Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που, με τη συμβολή μας, ένα σημαντικό έργο για την πρωτεύουσα περνά σε στάδιο υλοποίησης. Για την Prodea, δεν είναι απλώς μια χορηγία, στο πλαίσιο του προγράμματός μας «Δομές Ευθύνης», αλλά μια στρατηγική σύμπραξη βιώσιμης ανάπτυξης για την Αθήνα».


Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η «PRODEA Investments δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από το έργο αυτό, είναι μόνο χορηγός της σπουδαίας αυτής πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων και επ' ουδενί δεν της παραχωρείται ο λόφος του Στρέφη, ούτε δραστηριοποιείται στο χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων airbnb, ούτε έχει επενδύσεις στην περιοχή.


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας για το σπουδαίο αυτό έργο, εξήγησε ότι αποτελεί σημαντικό στόχο να αναβαθμιστεί ολόκληρος ο λόφος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες με την ενίσχυση και την αποκατάσταση των στοιχείων του, δηλαδή με περισσότερο πράσινο αλλά και σύγχρονο, ασφαλή εξοπλισμό. Το έργο έχει προδιαγραφές που σέβονται το περιβάλλον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χαρακτήρα και την ιστορία της γειτονιάς και στοχεύει στην περαιτέρω διασύνδεσή της με αυτό τον σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.




Το θεατράκι στον λόφο του Στρέφη

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε την PRODEA Investments για τη στήριξη της προσπάθειας του Δήμου και τόνισε: «Αυτός ο λόφος, μπορεί και θα ξαναγίνει αυτό που ήταν πάντα. Μία διέξοδος από την πόλη μέσα στην πόλη. Είναι από αυτές τις παρεμβάσεις που φέρνουν στην επιφάνεια την μαγεία που προσφέρουν γωνιές της Αθήνας όπως αυτή. Και αυτό που κάνουμε εδώ, είναι να συνεχίζουμε την προσπάθεια, όπως κάναμε με την πλατεία της Ομόνοιας, όπως κάνουμε με την πλατεία Θεάτρου, τον Λυκαβηττό αλλά και με όλα τα «ξεχασμένα» σημεία της πόλης, να τα επαναφέρουμε στην καθημερινή ζωή της πόλης. Και είναι πολύ αισιόδοξο ότι όλο αυτό το επιτυγχάνουμε με την συνεργασία  με μια κορυφαία εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, την PRODEA Investments, στο πλαίσιο του  «Υιοθέτησε την πόλη σου». Ένα πρόγραμμα που μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε, να κάνουμε έργα βάσει των αναγκών της Αθήνας αλλά με τη συνεργασία όλων εκείνων που μπορούν να προσφέρουν σε αυτή».

Πηγή