Ο Υπο/ρχος του Λιμενικού Σωματος Μάζης Δημήτριος στο τιμόνι της ανδρικής ομάδα Υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Ο Υπο/ρχος του Λιμενικού Σωματος Μάζης Δημήτριος στο τιμόνι της ανδρικής ομάδα Υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ


Η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια

Η ανακοίνωση:

Η ΑΕΚ ανακοινώνει την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης από τον προπονητή Δημήτρη Μάζη. Η διάρκεια της συνεργασίας είναι για 3 έτη.


Ο Δημήτρης Μάζης διετέλεσε προπονητής της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του ΑΝΟ Γλυφάδας για μια 5ετία (2017-2021), όπου τον οδήγησε στη συμμετοχή του Champions League και την πρόκρισή του στη 2η φάση της διοργάνωσης. Το 2019 η ομάδα της Γλυφάδας υπό την τεχνική ηγεσία του Δημήτρη Μάζη ήταν φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας, κατάφερε παράλληλα με τις αθλητικές διακρίσεις να δημιουργήσει ομάδες με νέους κυρίως υδατοσφαιριστές, οι οποίοι εντάχθηκαν στις Εθνικές ομάδες.


Ως αθλητής, ο Δημήτρης Μάζης έχει να επιδείξει σπουδαίο βιογραφικό αφού έχει 3 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μεταξύ των οποίων και στην Αθήνα το 2004 όπου στέφθηκε 4ος Ολυμπιονίκης, 5 συμμετοχές σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, κατακτώντας το χάλκινο στο παγκόσμιο του 2005, 2 χάλκινα μετάλλια στα world league 2004 & 2005, 6 συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ συνολικά έχει φορέσει 351 φορές το σκουφάκι της Εθνικής μας ομάδας.


Σε επίπεδο συλλόγων, ο Δημήτρης Μάζης έχει κατακτήσει με τη Βουλιαγμένη το Πρωτάθλημα Ελλάδος το 1997 και το 1998, 2 φορές το Κύπελλο Ελλάδος το 1996 και το 1999, ενώ συμμετείχε στην ομάδα της Βουλιαγμένης, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1997. Με τον Εθνικό Πειραιώς, έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδος το 2006 και το Κύπελλο Ελλάδος το 2005, οπότε και αναδείχθηκε MVP του final four. Έχει αγωνιστεί με τον Πανιώνιο, όπου ήταν φιναλίστ σε 2 τελικούς του Len Trophy το 2010 και 2011. Το 2013 αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό, κατακτώντας το νταμπλο. Την επόμενη χρονιά και για 3 χρόνια ήταν manager της ομάδας του Πειραιά.


Οι διοικητικοί υπεύθυνοι του τμήματος υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ, κ.κ. Πάνος Μιχαλόπουλος και Γιώργος Κιρμίζογλου, δήλωσαν στο aek.gr: “Το 2021 είναι χρονιά ορόσημο για την υδατοσφαίριση της ΑΕΚ. Είναι η χρονιά ολοκλήρωσης του προηγούμενου 3ετούς πλάνου μας βάσει του οποίου η ΑΕΚ θα είχε 2 ομάδες, άνδρες και γυναίκες στην πρώτη κατηγορία με ανταγωνιστική παρουσία. Η πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω της πανδημίας, έφερε την ανδρική ομάδα στην 8η θέση και στο Final 8 του Κυπέλλου πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις της υδατοσφαίρισης, ενώ και η γυναικεία ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση πίσω μόνο από ομάδες με πολύχρονη παρουσία και τίτλους. Συνεπώς ό,τι υποσχεθήκαμε στον κόσμο της ΑΕΚ, το πετύχαμε. Τώρα δημιουργούμε το νέο πλάνο 3ετίας στο οποίο βασικός άξονας είναι η δημιουργία δικού μας κολυμβητηρίου, η περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημιών, η στελέχωση με αθλητές και αθλήτριες με ηλικίες και δυνατότητες τέτοιες ώστε να φέρουν την ΑΕΚ στο τέλος της 3ετίας σε θέση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο κ. Μάζης έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάσει άριστα και τα δύο βασικά προαπαιτούμενα, αφενός μεν η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική και να ανεβαίνει σε επίπεδο διάκρισης κάθε χρόνο, αφετέρου να δημιουργήσει τη δική της σχολή στην υδατοσφαίριση ώστε να βασίζεται σε αθλητές οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από τη δική της παραγωγή. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο μας προπονητή και τον διαβεβαιώνουμε ότι εμείς ως διοίκηση, αλλά κι όλη η οικογένεια της ΑΕΚ θα είναι πάντα δίπλα του στους νέους δρόμους που έχει αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα ανδρών της Ένωσης“.


Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός του “Δικεφάλου”, Δημήτρης Μάζης, δήλωσε στο aek.gr: “Είναι χαρά και τιμή μου, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας ανδρών υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ για τα επόμενα 3 χρόνια. Αν και η ΑΕΚ είναι σχετικά νέα στο χώρο της υδατοσφαίρισης έδειξε ότι κάθε χρόνο κατακτά νέους στόχους και έχει βλέψεις για τη δημιουργία ενός σημαντικού έργου στο οποίο θα συμμετέχουν πάρα πολλά παιδιά, σε ιδιόκτητο κολυμβητήριο, ενώ παράλληλα αργά και σταθερά θα πρωταγωνιστεί διεκδικώντας διακρίσεις. Η προηγούμενη 3ετία σχεδιάστηκε από τον Κωνσταντίνο Δάνδολο και τους διοικητικούς Υπεύθυνους του τμήματος Πάνο Μιχαλόπουλο και Γιώργο Κιρμίζογλου από το μηδέν και έφτασε σε ένα επιτυχημένο επίπεδο ώστε να μπουν οι βάσεις για το επόμενο 3ετές πλάνο, το οποίο όπως μου παρουσιάστηκε ικανοποιεί πλήρως τις επαγγελματικές, αθλητικές και προσωπικές μου επιδιώξεις. Σε αυτό το πλάνο θα φέρω τις εμπειρίες και τις ιδέες μου, αισθανόμενος ότι είμαι μέλος μιας ομάδας η οποία θα δουλέψει σκληρά, με όραμα και αφοσίωση δημιουργώντας τη δική μας φιλοσοφία, τη δική μας σχολή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρο της Γλυφάδας και κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο και τον general manager της ομάδας κ. Τάσο Παπαναστασίου για την εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξη τους όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας. Οφείλω όμως κι ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους συνεργάτες μου και στους παίκτες μου γιατί χωρίς τη δική τους προσπάθεια και δουλειά δε θα είχαμε πετύχει τίποτα“.

Πηγή   Σύλλογος Μέριμνας Εργαζομένων Λ.Σ. (ΣΥΜΕΛΣ)