Ανοίγουν τα θερινά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι – Τι ισχύει για τις μάσκες - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ανοίγουν τα θερινά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι – Τι ισχύει για τις μάσκες


 Από αύριο, Παρασκευή 28 Μαΐου, λειτουργούν για το ευρύ κοινό - Τη Δευτέρα (31/5) είναι η σειρά των γυμναστηρίων να επιστρέψουν στη δράση

Μια νέα αίσθηση ελευθερίας θα κερδίσουν οι Έλληνες από αύριο, καθώς από την Παρασκευή 28 Μαΐου μπορούν να προσθέσουν στις δραστηριότητές τους τα θερινά θέατρα, αλλά και τις συναυλίες σε ανοικτού χώρους. Το είχε ανακοινώσει ο υφυπουγός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έκανε γνωστές και τις προϋποθέσεις, με τις οποίες θα λειτουργήσουν, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.


Οι τρεις προϋποθέσεις για τα θέατρα


Το άνοιγμα αφορά μόνο τα θεατρικά έργα που παρουσιάζονται σε ανοικτούς χώρους

Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι.

Η πληρότητα ορίζεται στο 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία, προκειμένου να υπάρχουν αποστάσεις για τη μείωση των πιθανοτήτων διασποράς του ιού στο κοινό.

Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% για τα θέατρα (όπως ισχύει για τα θερινά σινεμά) θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.


Τι συμβαίνει με τις μάσκες


Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν είχε αναφερθεί ειδικά τι θα γίνει με τις μάσκες στα θερινά θέατρα και στους συναυλιακούς χώρους, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίησή τους. Εφόσον η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, άρα το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει και για τα θερινά θέατρα.


Σειρά τα γυμναστήρια


Στις 31 Μαΐου έχει ανακοινωθεί ότι θα επεναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια για όλους. Φυσικά θα υπάρχει περιορισμός ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και όλες οι λεπτομέρειες θα γίνουν επίσημα γνωστές στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, που θα θα γίνει αύριο.

Πηγή