Πώς γίνεται το self test: Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του και τη δήλωση αποτελέσματος [βίντεο] - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Πώς γίνεται το self test: Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του και τη δήλωση αποτελέσματος [βίντεο]


 Η ημέρα κατά την οποία θα τεθούν σε πλήρη επαναλειτουργία όλες οι βαθμίδες των σχολείων πλησιάζει. 

Από την προσεχή Δευτέρα, 10 Μαΐου, επιστρέφουν στις σχολικές τάξεις οι μαθητές των γυμνασίων και των δημοτικών -τα λύκεια ήδη λειτουργούν- καθώς και τα παιδιά των νηπιαγωγείων. Το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο, θα γίνει υπό την αυστηρή προϋπόθεση της διενέργειας των self-tests, που θα είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό. 

Οι μαθητές που δεν θα έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα (εκδίδεται από το self-testing.gov.gr) δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν το μάθημα, θα λαμβάνουν απουσία και δεν θα απομακρύνονται από το σχολείο.

Πώς γίνεται το self-test

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπ. Παιδείας, γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Δείτε το βίντεο με τις επίσημες οδηγίες των ελληνικών Αρχών για τη σωστή χρήση του self-test: 


Self-test: Η δήλωση του αποτελέσματος

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.


Αν το self-test είναι αρνητικό:


Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.


Αν το self-test είναι θετικό:


Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Πηγή