Αρχ/στής Λ.Σ. Θεοδωρίδου Δέσποινα : Στο νέο τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης της ΑΕΚ - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Αρχ/στής Λ.Σ. Θεοδωρίδου Δέσποινα : Στο νέο τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης της ΑΕΚ


 Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου τμήματος και πιο συγκεκριμένα τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης. 

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

«Η ΑΕΚ ανακοινώνει την ίδρυση τμήματος Συγχρονισμένης – Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

Στο συνεχόμενο μεγάλωμα της ΑΕΚ στον υγρό στίβο και βάσει της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της διοίκησης του συλλόγου για την επιτυχημένη εμφάνιση του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα, ιδρύεται το τμήμα Συγχρονισμένης – Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

Ένα ακόμα Ολυμπιακό άθλημα, το οποίο έλειπε από την οικογένεια της ΑΕΚ, έρχεται με επικεφαλής τις καταξιωμένες αθλήτριες και προπονήτριες, Ελένη Γεωργίου και Δέσποινα Θεοδωρίδου.

Η Ελένη Γεωργίου γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη συγχρονισμένη κολύμβηση το 1992. Από το 1998 έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης και συμμετείχε σε πολλά Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι το 2010. Κορυφαία επιτυχία στην καριέρα της ήταν η 8η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και η 3η Πανευρωπαϊκή θέση στη Μαδρίτη το 2004. Από το 2006 ασχολείται με την προπονητική. Με αρκετές επιτυχίες στο δυναμικό της και το 2009 βοήθησε την εθνική ομάδα comen κατηγορίας που συμμετείχε στους μεσογειακούς αγώνες στην Σερβία.

Η Δέσποινα Θεοδωρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες όπου ξεκίνησε συγχρονισμένη κολύμβηση το 1987. Από το 1989 που δημιουργήθηκε η πρώτη εθνική ομάδα στο άθλημα ήταν βασικό μέλος της μέχρι και το 2000, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ στο αγώνισμα του ντουέτου. Συμμετείχε σε τελικούς Παγκόσμιων και Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το ξεκίνημα της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα με κορυφαία της διάκριση την 4η πανευρωπαϊκή στην Φιλανδία το 2000. Ως προπονήτρια είχε πολλές διακρίσεις σε αρκετούς συλλόγους όπου κατά διαστήματα βρισκόταν και τις περισσότερες φορές η ομάδα της ήταν στα μετάλλια και μάλιστα ως πολυνίκης σύλλογος. Με την Εθνική ομάδα συμμετείχε ως προπονήτρια το 2015 στο comen cup στην Ιταλία, στους ευρωπαϊκούς αγώνες το 2015 στο Μπακού ,το 2016 στο comen cup στο Ισραήλ και στο Λονδίνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες το 2016.

Οι προπονήτριες του νεοσύστατου τμήματος, Ελένη Γεωργίου και Δέσποινα Θεοδωρίδου, δήλωσαν από κοινού στο aek.gr: “Είναι μεγάλης τιμή να είμαστε μέλη της μεγάλης οικογένειας της ΑΕΚ, και αισθανόμαστε πλήρως την ευθύνη της δημιουργίας αυτού του τμήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ. Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση ώστε να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική ακαδημία συγχρονισμένης και καλλιτεχνικής κολύμβησης στην ΑΕΚ και με σταθερότητα να φέρουμε επιτυχίες στο σύλλογο. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο της ΑΕΚ, κ. Αλέξη Αλεξίου τα μέλη του ΔΣ καθώς και τους διοικητικούς υπεύθυνους του τμήματος υγρού στίβου, κ.κ. Γιώργο Κιρμίζογλου και Πάνο Μιχαλόπουλο, για αυτή την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη την οποία μας έδωσαν“.

Οι επικεφαλής του τμήματος υγρού στίβου της ΑΕΚ, κ.κ. Γιώργος Κιρμίζογλου και Πάνος Μιχαλόπουλος δήλωσαν στο aek.gr: “Μετά τις επιτυχίες στην υδατοσφαίριση των ανδρών και των γυναικών, συνεχίζουμε τη δουλειά μας ώστε να φέρουμε επιτυχίες και κυρίως παιδιά στις πισίνες με το δικέφαλο στο μαγιό. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή η συνεργασία μας με τις τόσο καταξιωμένες αθλήτριες και προπονήτριες, Ελένη και Δέσποινα. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε αρωγοί ώστε να κάνουν απερίσπαστες τη δουλειά τους και να φέρουν επιτυχίες και σε αυτό το καταπληκτικό άθλημα της πισίνας“.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Αλέξης Αλεξίου, δήλωσε στο aek.gr: “Είναι μεγάλη χαρά για την ΑΕΚ, να ιδρύει ακόμα ένα τμήμα στον υγρό στίβο. Ένα τμήμα το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών παιδιών διαχρονικά και έλλειπε από την οικογένεια μας. Η καταξιωμένες προπονήτριες μας έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αναπτύξουν πολύ γρήγορα τις ακαδημίες μας και είμαι βέβαιος ότι οι επιτυχίες, δε θα αργήσουν να έρθουν. Τους εύχομαι καλή τύχη και θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν“.

Οι ακαδημίες συγχρονισμένης κολύμβησης έχουν αρχίσει τις εγγραφές και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την τελική δύναμη των αθλητών, η οποία θα προπονείται στο ΟΑΚΑ, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στα Γραφεία της ΑΕΚ, 210-2584582».