Αστεροσκοπείο Αθηνών: Διαδικτυακό θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά – Δηλώσεις συμμετοχής - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Διαδικτυακό θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά – Δηλώσεις συμμετοχής


Σε παιδιά της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού απευθύνεται το διαδικτυακό πρόγραμμα για μαθητές του Δημοτικού διοργανώνουν για πρώτη φορά το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου.


Η παρούσα δράση πανελλαδικής εμβέλειας αφορά την παρουσίαση διαφορετικών επιστημονικών ενοτήτων οι οποίες συνθέτουν ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του φάσματος δραστηριοτήτων του Αστεροσκοπείου. Σκοπός του προγράμματος είναι η ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών και η γνωριμία τους με τα διάφορα συναφή ερευνητικά πεδία όπως παρουσιάζονται από το ίδιο το εξειδικευμένο προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ με όχημα το παιχνίδι, τη φαντασία, τη διαδικτυακή αστρονομική παρατήρηση αλλά και τη διαδραστική προσέγγιση.


Το ταξίδι ξεκινά από τη Γη, το δικό μας ηλιακό σύστημα και τον Ήλιο μας, επεκτείνεται στον Γαλαξία μας και φτάνει στους υπόλοιπους γαλαξίες ιχνηλατώντας το γοητευτικό και αόρατο σύμπαν των ακτινών Χ. Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται πρωινές ώρες (11.00-2.00 μμ καθημερινά) περιλαμβάνει διαδραστικές ομιλίες, ασκήσεις, μίνι παρουσιάσεις ταινιών, ζωγραφική και φυσικά αστρονομική παρατήρηση του Ήλιου αλλά και των αστεριών του βραδινού θερινού ουρανού οι οποίες διεξάγονται με ψηφιακά μέσα.


INFO: Πληροφορίες & κρατήσεις στο 210 – 3490160 καθημερινές 10.00-2.00 μμ αλλά και στο astroschool@noa.gr.

Πηγή