Η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος : Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας (VIDEO) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος : Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας (VIDEO)Για όλους εμάς, που δεν καταφέραμε να τους δούμε από κοντά, μπορούμε να τους χαρούμε στο παρακάτω VIDEO. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους  που υπηρετούν στην Μουσική του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και τιμούν το Λιμενικό Σώμα . 


Από την εκδήλωση  Υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Βρεττού

(Η Μπάντα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  ξεκινάει στο 45:35)

Λίγα λόγια για την μουσική του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ 

Το 1946 με την υπουργική απόφαση υπ' αριθ. 56349 της 4ης Δεκεμβρίου 1946 ιδρύθηκε η Μουσική Λ.Σ. Το επίτευγμα αυτό οφείλεται ιδιαίτερα στις επίμονες προσπάθειες του Υποπλοιάρχου Λ.Σ Γεώργιου Καβελαρά και τέθηκε υπό την εποπτεία του ιδίου και τη μουσική διεύθυνση του υπαξιωματικού Χ. Παύλοβιτς, προερχόμενου από τη Μουσική του Π.Ν.
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της μπάντας έγινε στην εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου του 1947 . Η Υπηρεσία Μουσικής στην πολύχρονη παρουσία της έχει συμμετάσχει σε πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων. Άξια ιδιαίτερης μνείας υπήρξε η συμμετοχή της Υπηρεσίας σε εκδηλώσεις όπως:

  • Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, (Σεπτ. - Δεκέμβρ. 1947).
  • Αθλητικές εκδηλώσεις ( πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Εθνικών Ομάδων 1987 στο Σ.Ε.Φ , τελετή έναρξης παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου 1997 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο κ.α . ) ,
  • Εκδηλώσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής , με συμμετοχή σε αφή ολυμπιακής φλόγας , για τέλεση ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων (Μαραθώνας 1996, Καλλιμάρμαρο Στάδιο 1998 , Ολυμπία 2001, Πειραιάς 2004, Προολυμπιακά τουρνουά 2004.)
  • Συναυλία των φιλαρμονικών ορχηστρών των Σωμάτων Ασφαλείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 29-01-12.
  • Τον Ιούνιο του 2015 πραγματοποίησε συναυλία στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.
  • Από τον Οκτώβριο του 2015 συμμετέχει στην τελετή των βραβείων AMVER του INTERNATIONAL PROPELER CLUB.
  • Συναυλίες με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Δάκης ,η Βανέσα Αδαμοπούλου κ.α.
  • Το 2019 αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή της Υπηρεσίας Μουσικής στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος με συναυλίες που δόθηκαν σε όλη την Ελλάδα.Οι επετειακές εκδηλώσεις έκλεισαν με μια μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Η ΥΜ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς και σε λοιπές κοινωνικές , θρησκευτικές και πολιτιστικές τελετές - εορτές ,στην επίσημη αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα καθώς και σε ετήσιες εκδηλώσεις οργανώσεων κοινωφελούς σκοπού όπως το ΑΡΓΩ και η UNICEF. Έχει δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Ναυτική Εβδομάδα καθώς και άλλων διοργανώσεων.

Το τιμόνι της φιλαρμονικής του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ ανά τα χρόνια κράτησαν εξαίρετοι Αρχιμουσικοί όπως οι Αντιπλοίαρχοι Λ.Σ. Κασφίκης Δημήτριος,Μουραφέτης Ευάγγελος και οι Πλοίαρχοι Λ.Σ. Νικολούζος Σπυρίδων, Μαντζούκας Χρήστος, Πάγκαλης Στέφανος, Περατινός Στυλιανός και Κασφίκης Ευάγγελος. Από το Νοέμβριο του 2017 Διευθυντής της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ είναι ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΡΕΤΤΟΣ Γεώργιος.


Η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος : Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας (VIDEO) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος (symels.gr)