Παρούσα η Υπηρεσία Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον εορτασμό του Πολιούχου του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Παρούσα η Υπηρεσία Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον εορτασμό του Πολιούχου του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ)Με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε από την Ι.Μητρόπολη Πειραιώς την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 η μνήμη του πολιούχου της πόλεως, του Αγίου Σπυρίδωνος. Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ το πρωί χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου  παρέστησε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ενώ το Λιμενικό Σώμα εκπροσώπησαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλίαρης, ο Αττικάρχης του Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Αντώνιος Μάζης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιώς Γεώργιος Σκανδάλης, αγήματα του Λιμενικού Σώματος καθώς και η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος όπου παιάνισε κατά την περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος πέριξ του Ιερού Ναού.

Παράλληλα ένα άλλο τμήμα της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος μετέβη στις 08/12/21 στην νήσο Αμοργό προκειμένου να αποδώσει τιμές κατά την τελετή της ενθρονίσεως του νέου Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων, κ. Αμφιλόχιο την 09/12/21 και να παραστεί στα αποκαλυπτήρια μαρμάρινου μνημείου την 10/12/21 που φιλοτέχνησε ο Δήμος Αμοργού τιμώντας τους ήρωες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσαν με το ελικόπτερο του Π.Ν. το ξημέρωμα της 11ης Φεβρουαρίου 2016 στη Νήσο Κίναρο.

www.symels.gr