Τάνια Μήλιου: Η Ζωγράφος Υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Τάνια Μήλιου: Η Ζωγράφος Υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος


 Η Τάνια Μήλιου είναι μητέρα  δύο παιδιών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στη Σκύδρα Ν.Πέλλης και είναι Υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.


Αφού ολοκλήρωσε την βασική της εκπαίδευση στον κλάδο πληροφορικής εισήχθη στο τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής στη Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργάστηκε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, στο δημιουργικό τμήμα διαφήμισης ως κειμενογράφος, όπου εκπαιδεύτηκε σε γραφιστικά προγράμματα.



Το 2002 κατά την διάρκεια των σπουδών της κατατάχτηκε στο Λιμενικό Σώμα. Λόγω της ειδικότητάς της, τοποθετήθηκε στο Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας  του Υπουργείου, όπου ουσιαστικά ξεκίνησε συστηματικά την ενασχόλησή της με τη δημιουργία και την επεξεργασία εικόνας.



Η αγάπη της για την τέχνη της ζωγραφικής ήρθε λίγο αργότερα, το 2010, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο στην ζωή  της,  καθαρά από ανάγκη για  δημιουργία και από την αγάπη της για τα χρώματα. Οι πρώτοι πίνακές της είχαν θετική απήχηση από το κοντινό της περιβάλλον και ήταν πίνακες μεικτών τεχνικών.



Με τον καιρό κατάφερε να εξελίξει το προσωπικό της ύφος δημιουργώντας πλέον έργα  σε καμβά και ξύλο, επηρεασμένα από το κίνημα του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Ο εξπρεσιονισμός ένα κίνημα τέχνης που την προσδιορίζει ως χαρακτήρα μέσα από την ένταση, τη λαχτάρα και την παραμορφωμένη αντικειμενική εικόνα της ζωής, που εκφράζεται με χρώματα και σχήματα ακαθόριστα.



Το 2018 μετατέθηκε στην Κατερίνη όπου σύντομα έγινε ευρύτερα γνωστή με αφορμή τη συνεργασία της με την BulevArt online gallery, στην οποία διατίθενται τα έργα της  προς έκθεση σε φιλότεχνους χώρους της περιοχής.

Η Τάνια Μήλιου είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα έργα της αγκαλιάστηκαν από το  κοινό και διακοσμούν τους προσωπικούς του χώρους. Ελπίδα της να το ταξιδέψει μέσω αυτών  όπως ταξιδεύει κι η ίδια.




Η δημιουργία και η ελεύθερη έκφραση αποτελούν για την Τάνια Μήλιου την κινητήρια δύναμη και τρόπο ζωής  κι έτσι επιδιώκει να συνεχίσει.

Πηγή