Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να περπατάς σύμφωνα με τους φυσικοθεραπευτές - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να περπατάς σύμφωνα με τους φυσικοθεραπευτές
 Μερικοί άνθρωποι έχουν ακόμη και πονοκεφάλους λόγω κακής στάσης του σώματος ενώ βαδίζουν

Σε ένα νέο βίντεο ο Bob και ο Brad, οι αυτοαποκαλούμενοι «οι πιο διάσημοι φυσιοθεραπευτές στο διαδίκτυο», εξηγούν τον σωστό τρόπο για το περπάτημα.


Tα οφέλη είναι αρκετά: λιγότεροι πόνοι στα ισχία στα γόνατα, στον αυχένα, στην πλάτη και στα πόδια—πραγματικά, από πάνω ως κάτω στη σπονδυλική στήλη.


Άλλωστε μερικοί άνθρωποι έχουν ακόμη και πονοκεφάλους λόγω κακής στάσης του σώματος κατά το περπάτημα.


Ο πρώτος κανόνας (όπως και στο τρέξιμο) είναι η μείωση των κραδασμών. Αν για παράδειγμα πατάτε πρώτα με τις φτέρνες, αυτό προκαλεί σοκ στο υπόλοιπο πόδι σας, ενώ αν πατάτε στο μπροστινό μέρος ή στο μέσο του ποδιού προσφέρει μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών.


Εάν περπατάτε με τις φτέρνες ένας τρόπος για να κάνετε καλύτερο βήμα είναι να συντομεύσετε το βήμα σας. Το να γέρνετε ελαφρώς προς τα εμπρός θα σας βοηθήσει επίσης να προσγειωθείτε στο μπροστινό μέρος ή στο μέσο του ποδιού σας. Θα πρέπει να νιώσετε τους γλουτούς σας να συσφίγγουν.


Σημασία έχει και η στάση του σώματος. Δεν θέλετε το κεφάλι σας να γέρνει πολύ μπροστά. Τα αυτιά σας πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τους ώμους σας. Δοκιμάστε να σφίξετε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας και να την τεντώσετε.Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση της κακής στάσης.


Τέλος, αν έχετε πόνο στην πλάτη ενώ περπατάτε, δοκιμάστε να περπατάτε πιο γρήγορα. Το βάρος κατανέμεται διαφορετικά κι έτσι η σπονδυλική στήλη καταπονείται λιγότερο.

Πηγή