Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί προορισμοί για μπάνια κοντά στην Αθήνα - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί προορισμοί για μπάνια κοντά στην Αθήνα


 Θα «βουλιάξουν» οι δημοφιλείς προορισμοί το ερχόμενο τριήμερο, με τις προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να μην έχουν προηγούμενο.

«Το ποσοστό προ-κρατήσεων το ερχόμενο τριήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή και ολόκληρες κατοικίες, αγγίζει ακόμα και το 86% τη δεδομένη στιγμή, δήλωσε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.


Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, τα υψηλά ποσοστά προ- κρατήσεων που καταγράφονται για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δεν αφορούν αποκλειστικά εγχώριους ταξιδιώτες, κάθως πλέον βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις φτάνει ακόμη και τα 1.242 ευρώ - για παράδειγμα στην Ύδρα».


«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν», πρόσθεσε μιλώντας στο Star.


Πού κυμαίνεται το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις για μία τετραμελή οικογένεια, ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και τη διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών. Σε πολλούς οικονομικούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας το κόστος κυμαίνεται από 150 ευρώ έως 200 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.


Σημαντική θα είναι η επιβάρυνση, όμως, κι από το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο, με αποτέλεσμα να μην ειναι πλέον λίγοι όσοι θα προτιμήσουν τελικά προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από την πόλη», συμπλήρωσε.


Προορισμοί της τελευταίας στιγμής έως 300€ για τρεις διανυκτερεύσεις

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, όσοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν και αυτό το τριήμερο να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα, η Ραφήνα, το Λαύριο, η Ανάβυσσος, η Βραυρώνα και η Νέα Μάκρη.


«Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 179€ έως 286€, για κατοικίες από 44τμ έως 120τμ στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής», διευκρίνισε.


αττικη

Συγκεκριμένα:

  • στη Ραφήνα κατοικία 44 τμ μισθώνεται προς 240€ για το τριήμερο,
  • στο Πόρτο Ράφτη κατοικία 60τμ προς 276€,
  • στην Αρτέμιδα κατοικία 40τμ προς 276€,
  • στην Αγία Μαρίνα κατοικία 47τμ προς 216€,
  • στην Ανάβυσσο κατοικία 50τμ προς 185€,
  • στη Νέα Μάκρη κατοικία 60τμ προς 218€.

Ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας, έως και 120τμ διατίθενται στη Βραυρώνα και στο Λαύριο με συνολικό κόστος μίσθωσης για το τριήμερο 179€ και 286€ αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, όσοι καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το ερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μπορούν να επιλέξουν και δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια.

«Η Εύβοια, ένας κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, διαθέτει πολλές επιλογές για τους ταξιδιώτες. Στην Αιδηψό κατοικία 45τμ μισθώνεται προς 187€, στον Άγιο Νικόλαο κατοικία 47τμ προς 212€, στο Λευκαντί κατοικία 55τμ προς 275€ και στην Κάρυστο, κατοικία 60τμ μισθώνεται προς 276€ για τρεις διανυκτερεύσεις», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

ευβοια

Κοντινοί είναι και οι προορισμοί της Πελοποννήσου, πρόσθεσε, οι οποίοι απέχουν από την Αθήνα από 1 έως 3 ώρες οδικώς.

«Σε απόσταση έως 1- 1,5 ώρα είναι τα παράλια του Ν. Κορινθίας, όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 50τμ στο Λέχαιο είναι 180€ και το Τολό Αργολίδος, όπου το κόστος διαμορφώνεται στα 179€ για κατοικία 40τμ.

Λίγο πιο μακριά, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών είναι τα Σελιανίτικα, όπου κατοικία 43τμ μισθώνεται προς 163€ για τρεις διανυκτερεύσεις, το Ξυλόκαστρο όπου κατοικία 80τμ μισθώνεται προς 189€. Στην ίδια χιλιομετρική απόσταση, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί και προορισμούς όπως η Νέα Επίδαυρος, η Παλαιά Επίδαυρος και η παραλία Τυρός».

κορινθια

Πηγή