Παραλίες της Αττικής μόνο με άμμο και καθαρά νερά - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Παραλίες της Αττικής μόνο με άμμο και καθαρά νερά


 Οι αποδράσεις στις παραλίες της Αττικής σου θυμίζουν ότι το καλοκαίρι μπορεί να πάρει παράταση για λίγο μιας και ο καιρός ευνοεί τις βουτιές και την ανεμελιά. Η Αττική διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα, με ρηχά νερά, με βοτσαλάκι, πιο απομονωμένες ή οργανωμένες. Και φυσικά οι παραλίες της Αττικής με άμμο και καθαρά νερά κερδίζουν τις εντυπώσεις και έχουν φανατικούς αγαπημένους. Μερικές από αυτές είναι και δικές μας αγαπημένες και τις προτείνουμε για τα μπάνια του φθινοπώρου.

Σχινιάς

Σταθερή αξία για μπάνιο σε ρηχά και καθαρά νερά και ατελείωτη άμμο. Στην παραλία του Σχινιά μπορείς να απολαύσεις μπάνιο από το πρωί έχοντας για σκιά τα αρμυρίκια και να μείνεις μέχρι να δύσει ο ήλιος. Είναι μια από τις παραλίες της Αττικής που προτιμούν οι οικογένειες και όχι άδικα. Εκτός, όμως, από τη φυσική σκιά, θα απολαύσεις μια παραλία με καθαρά νερά και άμμο. Αφράτη άμμος σε μεγάλη έκταση ιδανική για όσους αγαπούν αυτές τις αμμουδιές. Και φυσικά αποτελεί μια από τις αγαπημένες παραλίες της Αττικής για τα παιδιά. Ατελείωτο παιχνίδι ακόμη και το φθινόπωρο, τα σαββατοκύριακα.

Λεγραινά

Η παραλία των Λεγραινών είναι μια από παραλίες της Αττικής που θα επιλέξεις αν σου αρέσει η άμμος και όχι το βότσαλο. Σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα, θα απολαύσεις καθαρά νερά και ατελείωτη άμμο. Γι’ αυτό το λόγο αποτελεί, όχι άδικα, μία από τις ομορφότερες παραλίες που μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου. Έχει άμμο μέσα και έξω και καταγάλανα νερά που θα σας ενθουσιάσουν. Όταν βρεθείς εκεί, μπορείς να κολυμπήσεις σε διπλανούς κόλπους και να απολαύσεις μεγαλύτερη ιδιωτικότητα. Η παραλία των Λεγραινών σε περιμένει. Για να εντοπίσεις εύκολα πού βρίσκεται, συμβουλέψου τους χάρτες της Google.

Καλοπήγαδο

Θα ακούσεις να αποκαλούν τη συγκεκριμένη παραλία και Βρωμοπούσι. Όσο κι αν σε παραξενεύει το όνομα, δεν έχει σχέση με αυτό που θα συναντήσεις. Πρόκειται για μια όμορφη και αμμώδη παραλία με καθαρά νερά στα ανατολικά της Κερατέας. Επειδή πιθανόν να θες να περάσεις όλη τη μέρα σου εκεί, μην παραλείψεις να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα. Εκτός από ομπρέλα και ψάθα, γέμισε καλού κακού το ψυγειάκι σου και καλή απόλαυση.

Οι παραλίες της Αττικής είναι πράγματι αυτό που λέμε για όλα τα γούστα. Εκτός από παραλίες με αφράτη άμμο, θα βρεις επίσης και παραλίες με φυσική σκιά. Στην καρδιά μας έχουμε, επίσης, και την οικογενειακή αμμουδιά που έχει πάντα νερό… λάδι! Ο,τι κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις μια μονοήμερη σε μια από τις όμορφες γωνιές της Αττικής και δίπλα στο κύμα.