Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Βλάχος Θεόδωρος: Επέστρεψε η Εθνική πόλο Ανδρών με τα χάλκινα μετάλλια του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου κρεμασμένα στο στήθος τους - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Βλάχος Θεόδωρος: Επέστρεψε η Εθνική πόλο Ανδρών με τα χάλκινα μετάλλια του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου κρεμασμένα στο στήθος τους


Με τα χάλκινα μετάλλια του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου κρεμασμένα στο στήθος τους, επέστρεψαν στην Ελλάδα τα μέλη της Εθνικής πόλο Ανδρών.


Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, η ταμίας της ΚΟΕ, Ελευθερία Σαραντίδου, και ο διευθυντής της ομοσπονδίας, Γιώργος Χριστοφοράτος. Ο ενθουσιασμός για τη μεγάλη επιτυχία στη Βουδαπέστη ήταν διάχυτος, παρότι το γεγονός ότι η Εθνική ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου δεν αποτέλεσε έκπληξη από το πιο συνεπές αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.



Ο κ. Μαυρωτάς συνομίλησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Θοδωρή Βλάχο, και τους παίκτες της ομάδας, τους συνεχάρη και εξέφρασε την περηφάνειά του για τη νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού πόλο, από την «οικογένεια» από όπου προέρχεται άλλωστε και ο ίδιος.


«Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτή την ομάδα, όχι μόνο για το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και για τον παληκαρίσιο τρόπο που το κερδίσαμε. Οι απώλειες τους δυνάμωσαν και έπαιξαν ο ένας για τον άλλον, με καθαρό μυαλό και πολλή ψυχή, υπό τις οδηγίες του μαέστρου Θοδωρή Βλάχου. Η ομάδα αυτή, όπως έδειξε και στη Βουδαπέστη, δεν έχει πιάσει ακόμη "ταβάνι". Το ελληνικό πόλο έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, σαν μια αδιάρρηκτη αλυσίδα που κάθε κρίκος είναι πιο δυνατός από τον προηγούμενο», τόνισε ο γ.γ. Αθλητισμού.


Μαζί με την αποστολή επέστρεψε και ο α' αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και υπεύθυνος των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, Γιώργος Αφρουδάκης. «Γυρνάμε με ένα τεράστιο χαμόγελο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο. Τα παιδιά δώσανε παραπάνω από το 100%, συσπειρώθηκαν παρά τις δυσκολίες και τις απουσίες και κατέθεσαν ψυχή», δήλωσε ο άλλοτε αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.


Συνέχισε, λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια με τον νέο μου ρόλο. Επίσης είμαι πολύ περήφανος που έχω αθλητές διαμάντια και ως χαρακτήρες. Θέλουμε πολλά μετάλλια ακόμα, αλλά θεωρώ ότι το "ταβάνι" μας είναι η παγκόσμια κορυφή. Μέχρι το Παρίσι έχουμε πολλές ευκαιρίες. Είμαστε, όμως, πολύ χαρούμενοι γιατί αφήνουμε πίσω μας μεγάλες δυνάμεις. Γι' αυτό είναι τεράστιο αυτό που πετύχαμε και δείχνει πόσο προσεκτικοί και δυνατοί πρέπει να είμαστε στη συνέχεια. Η Ομοσπονδία θα είναι πάντα δίπλα σε αυτήν την ομάδα σε ό,τι χρειαστεί».


Η ταμίας της ΚΟΕ, Ελευθερία Σαραντίδου, ανέφερε: «Είμαι περήφανη γι' αυτά τα παιδιά και τους προπονητές τους, για το ήθος, τη δύναμη ψυχής και την αγωνιστικότητα που επιδεικνύουν και ξεπερνούν πάντα κάθε δυσκολία. Είμαι ευτυχής που ανήκω κι εγώ σε αυτήν την οικογένεια και τους υποδέχομαι πανευτυχής. Η στήριξή μας στα πρόσωπά τους είναι αμέριστη και τους εύχομαι ανάλογη συνέχεια στις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις».


«Η αλήθεια είναι ότι μας σέβονται, πλέον, όλοι και μας υπολογίζουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι σε κάθε διοργάνωση δεν πρέπει να ξεκινάμε από το μηδέν και να δίνουμε τα διαπιστευτήριά μας ξανά και ξανά για να φτάσουμε ψηλά, όπως αυτή στο Παγκόσμιο. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και μαχητικοί. Είναι σημαντικό για τον ελληνικό αθλητισμό που ανεβήκαμε και πάλι στο παγκόσμιο βάθρο, για τους αθλητές, για μας τους προπονητές, για το σταφ», τόνισε με τη σειρά του ο Θοδωρής Βλάχος.


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επιβεβαίωσε την απουσία από το επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του αρχηγού της εθνικής, Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό στον αντίχειρα. Δεδομένη είναι και η απουσία του Μάνου Ζερδεβά, που θα χειρουργηθεί μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη τένοντα στον δικέφαλο του αριστερού χεριού) στον προημιτελικό με τις ΗΠΑ. «Θα μπουν κι άλλα νέα παιδιά στην ομάδα. Πάντα, όμως, έχουμε στόχους υψηλούς σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά και πάντα κάνουμε δοκιμές για να βγάζουμε συμπεράσματα, αφού είναι η πρώτη χρονιά του νέου Ολυμπιακού κύκλου», υπογράμμισε ο κόουτς Βλάχος.


Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του μικρού τελικού, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, είπε με τη σειρά του: «Αυτή η επιτυχία, εύχομαι να είναι η απαρχή των πολλών επόμενων διακρίσεων του νέου Ολυμπιακού κύκλου. Είχαμε πει από την αρχή με τον Μάνο (Ζερδεβά), αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά, ότι θα στηρίζει ο ένας τον άλλον και θα είμαστε δεμένοι σαν οικογένεια. Αυτό κάναμε και γι' αυτό πετύχαμε».



«Είναι τόσο ωραίο συναίσθημα να βλέπεις τόσο κόσμο να χαίρεται με την επιτυχία μας. Αυτό είναι το σημαντικότερο που έχουμε καταφέρει. Αξίζαμε αυτό το μετάλλιο και αν ήμασταν λίγο καλύτεροι στις λεπτομέρειες στον ημιτελικό με την Ιταλία, θα διεκδικούσαμε και χρυσό. Υπάρχει όμως και συνέχεια και θέλουμε να βρεθούμε στην κορυφή», τόνισε ο άσος της Νόβι Μπέογκραντ, Άγγελος Βλαχόπουλος .


«Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε και πάλι υπερήφανους τους Έλληνες απανταχού. Μπορούσαμε και ψηλότερα, αλλά αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον και με όρεξη και ταλέντο θα φτάσουμε και στην κορυφή», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Ντίνος Γενηδουνιάς

Φωτογραφία: Intime-ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πηγή