Έρευνα : Ακριβότερη η Μύκονος από το Ντουμπάι: Διακοπές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; (πίνακες) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Έρευνα : Ακριβότερη η Μύκονος από το Ντουμπάι: Διακοπές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; (πίνακες)


 «Η ζήτηση φέτος έχει επανέλθει στα επίπεδα του 2019, ίσως και άνω, με αποτέλεσμα οι τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία να έχουν αυθηθεί σημαντικά,όπως έχει αυξηθεί και η πληρότητά τους» δήλωσε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Δημήτρης Οικονόμου, τουριστικός πράκτορας, για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το όνειρο των Ελλήνων για διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το πακέτο για μια εβδομάδα διακοπών για δύο άτομα με ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομικά εισιτήρια, με αυτοκίνητο, σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ξεκινά από τα 1.800 ευρώ για την Κρήτη και εκτινάσσεται στα 2.800 ευρώ για τη Μύκονο.

Όπως φαίνεται και από τα συγκριτικά στοιχεία η Ελλάδα είναι από τους πιο ακριβούς προορισμούς διεθνώς με τις τιμές να είναι αντίστοιχες ονειρικών ταξιδιών σε Ευρώπη, Ασία ή Αμερική.

«Γίνεται ουσιαστικά ένα recovery αυτή την στιγμή και το τουριστικό ρεύμα γυρίζει προς την Ελλάδα. Κάποιοι προορισμοί δεν είναι για το ελληνικό βαλάντιο, υπάρχουν όμως χιλιάδες άλλοι προορισμοί ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα τους οποίους οι Έλληνες μπορούν να τιμήσουν», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή