Υπο/ρχος Λ.Σ. Στέλλα Πετρίδου: Πρώτη Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Υπο/ρχος Λ.Σ. Στέλλα Πετρίδου: Πρώτη Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου


 Η ίδρυση της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου είναι γεγονός. Πλέον υφίσταται ως λογοτεχνικό σωματείο από τις 16 Φεβρουαρίου 2023, με έδρα την Καλλονή της Λέσβου και πιο συγκεκριμένα το Κεράμι. Πρώτη Πρόεδρος της Ε.Λ.Α. εκλέχθηκε κατόπιν των αρχαιρεσιών της στις 3 Μαρτίου 2023 κι έπειτα του νεοσυσταθέντος Δ.Σ. η λογοτέχνιδα Στέλλα Πετρίδου με καταγωγή τη Λέσβο, η οποία υπήρξε και η εμπνεύστρια της Ένωσης αυτής.



Η ίδια δηλώνει:


"Ήταν ένα όνειρο χρόνων που με την αγάπη και τη θέληση όλων μας έγινε πραγματικότητα. Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου ήρθε για να δυναμώσει τη φωνή των λογοτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και που, δυστυχώς, λόγω της απόστασης, αδυνατούν να συμμετέχουν στις περισσότερες λογοτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιούνται εκεί.


Ενώνουμε για το λόγο αυτό όλοι τις δυνάμεις μας και ξεκινάμε κάτι νέο απ' την αρχή στον δικό μας τόπο.


Ως πρώτη εκλεχθείσα Πρόεδρος της Ε.Λ.Α., δεσμεύομαι να συμβάλω τα μέγιστα για την πραγματοποίηση των σκοπών της, οι οποίοι, σύμφωνα με το καταστατικό της, στόχο έχουν να διαδώσουν, να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν το νεοελληνικό πνεύμα, όχι μόνο στην περιοχή του Αιγαίου, αλλά γενικότερα στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό του εξωτερικού."

Πηγή