Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΙΝΤΡΑ Ανδρέας-Ελευθέριος πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής του αθλήματος του Μοντέρνου Πεντάθλου - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΙΝΤΡΑ Ανδρέας-Ελευθέριος πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής του αθλήματος του Μοντέρνου Πεντάθλου


 Ο Υποπλοίαρχος  Λ.Σ. ΙΝΤΡΑ Ανδρέας-Ελευθέριος αναλαμβάνει τη θέση  του προέδρου της τεχνικής επιτροπής του αθλήματος του Μοντέρνου Πεντάθλου του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (Conseil International du Sport Militaire)  CISM.

To CISM είναι ο φορέας που σε παγκόσμιο επίπεδο εποπτεύει, οργανώνει και είναι αρμόδιο για τον στρατιωτικό αθλητισμό. Καλλιεργεί 32 αθλήματα στις διοργανώσεις των οποίων συμμετέχουν ένστολοι όλων των κλάδων από 140 χώρες του κόσμου, πολλοί από τους οποίους είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες στα αθλήματά τους.

Η Ελλάδα είναι μέλος τους CISM από το 1950 με σημαντική παρουσία και δράση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρόνια αυτά εκπροσωπείται η χώρα μας από στέλεχος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε αυτό το ανώτατο αθλητικό στρατιωτικό επίπεδο κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή για το Σώμα.

Ο Υποπ/ρχος Λ.Σ. ΙΝΤΡΑ σήμερα υπηρετεί στη φρουρά του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών στο μοντέρνο πένταθλο με αρκετές διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα ως μέλος της αντίστοιχης εθνικής ομάδας. Είναι επίσης πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ και προπονητής Μοντέρνου Πεντάθλου.

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και είναι ακόμα ενεργός αθλητικά σε πολλά  αγωνίσματα (σκοποβολή, δρόμοι αντοχής, κολύμβηση, τρίαθλο) μέχρι και σήμερα σε στρατιωτικούς και όχι μόνο αγώνες.

Η θέση του προέδρου τεχνικής επιτροπής αθλήματος CISM στην οποία εξελέγη ο εν λόγω αξ/κος έχει 4ετή θητεία (2024-2028) και αποτελεί εθνική εκπροσώπηση στο διεθνή φορέα καθώς εκπροσωπεί το σύνολο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και είμαστε βέβαιοι ότι θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα, τις ΕΔ & ΣΑ και ιδιαίτερα το Λιμενικό Σώμα.