Αυτή είναι η «Μύκονος» του Αργοσαρωνικού που φτάνεις σε 2 ώρες από τον Πειραιά - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Αυτή είναι η «Μύκονος» του Αργοσαρωνικού που φτάνεις σε 2 ώρες από τον Πειραιά

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί από εμάς αναζητούμε προορισμούς για διακοπές ή έστω και για μια ολιγοήμερη απόδραση σε κάποιο κοντινό νησί, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.


Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χώρας μας, που την καθιστούν ως κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό παγκοσμίως, είναι πως τα νησιά της είναι πολλά και καλύπτουν όλα τα γούστα.


Πρόσφατα μιλήσαμε για τα πιο οικονομικά ελληνικά νησιά κοντά στην Αθήνα, καθώς και για το νέο «Κουφονήσι» της Ελλάδας, το οποίο ενδείκνυται για χαλαρωτικές διακοπές με φίλους ή το ταίρι σας.



Ωστόσο, εάν αναζητάτε λίγο πιο… ξέφρενους ρυθμούς σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Πειραιά, υπάρχει μια επιλογή που δε θα σας απογοητεύσει!


Ο λόγος για τις Σπέτσες, τις οποίες πολλοί αποκαλούν και ως τη «Μύκονο» του Αργοσαρωνικού, όχι μόνο επειδή εκεί θα βρείτε πολλά μπαράκια και κλαμπς, όπου θα χορέψετε μέχρι τις πρώτες πρωινές χώρες, αλλά διότι στο νησί θα «πετύχετε» πολλές διασημότητες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Μάλιστα, η διάσημη χολιγουντιανή σταρ, Νικόλ Κίντμαν, διαθέτει σπίτι στο νησί, ενώ στις Σπέτσες γυρίστηκε και η δεύτερη ταινία του franchise «Knives Out», με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, η οποία έκανε πάταγο στο Netflix το καλοκαίρι του 2022.


Διακοπές στις Σπέτσες

Επιλέγοντας το «γρήγορο» πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, θα φτάσετε στις Σπέτσες σε περίπου 2 ώρες. Πρόκειται για ένα αρχοντικό νησί, με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, εντυπωσιακές παραλίες και εξαιρετικό φαγητό.


Αν και κοσμοπολίτικες, οι Σπέτσες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον αυθεντικό τους αέρα και την ιστορικότητά τους. Μάλιστα, ο πιο παραδοσιακός χαρακτήρας του νησιού φαίνεται και από το γεγονός ότι στις Σπέτσες δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Θα δείτε, λοιπόν, πολλές άμαξες, ποδήλατα, ταξί και μηχανάκια, αλλά καθόλου Ι.Χ.


Η νυχτερινή ζωή του νησιού επικεντρώνεται στο νέο λιμάνι της Ντάπιας και στην πόλη, όπου θα βρείτε καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια που σερβίρουν ολόφρεσκα θαλασσινά, μπαράκια με εξαιρετικά κοκτέιλς, καθώς και λίγα αλλά καλά νυχτερινά κέντρα που σφύζουν από ζωή.


Αν και το νησί δεν είναι εξίσου ακριβό με την original Μύκονο, οι τιμές είναι επίσης τσιμπημένες, επομένως ο Μάιος είναι ιδανικός μήνας για να απολαύσετε τις Σπέτσες χωρίς να υποφέρει πολύ η τσέπη σας.

Πηγή