Οικονομικά νησιά κοντά στην Αθήνα - Τα 5 με τα πιο φτηνά ακτοπλοϊκά - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Οικονομικά νησιά κοντά στην Αθήνα - Τα 5 με τα πιο φτηνά ακτοπλοϊκά

 


 Το καλοκαίρι φέτος ήρθε νωρίς και πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν νησιά για την πρώτη εκδρομή – εξπρές του 2024. Δυστυχώς, η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει και ως εκ τούτου το μπάτζετ των διακοπών μας συρρικνώνεται επομένως η ανεύρεση οικονομικών προορισμών είναι πιο σημαντική από ποτέ.


Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν ακόμα ορισμένα νησιά κοντά στην Αθήνα, τα οποία προσφέρονται για ονειρεμένες διακοπές, χωρίς όμως να αδειάζουν το πορτοφόλι μας. Δείτε παρακάτω τις 5 top επιλογές για καλοκαιρινές αποδράσεις με τα πιο φτηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.


Σημείωση: Οι παρακάτω τιμές αφορούν ολόκληρα (χωρίς κάποια έκπτωση) ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2024. Τα εισιτήρια αυτά είναι απλής μετάβασης και δεν περιλαμβάνουν θέση για αυτοκίνητο. Υπολογίστε περίπου τη διπλάσια τιμή για να κλείσετε εισιτήρια μετ’ επιστροφής.


1. Αγκίστρι

Το καταπράσινο Αγκίστρι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους οικονομικούς προορισμούς για τους λάτρεις των ελληνικών νησιών. Η εγγύτητά του στην Αθήνα εξασφαλίζει χαμηλές τιμές στα εισιτήρια, ενώ οι επιλογές σε διαμονή είναι επίσης πολύ προσιτές, ιδίως για τους μήνες του Μαΐου και του Ιουνίου. Παράλληλα, αποτελεί πρώτης τάξεως επιλογή και για τους λάτρεις του κάμπινγκ.


Τιμή ακτοπλοϊκών για Πειραιάς – Αγκίστρι: από 13,5 ευρώ


2. Αίγινα

Ένα από τα πιο υποτιμημένα νησιά του Αιγαίου, η Αίγινα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά θα σας μαγέψει με το νησιώτικο αέρα της και το αρχοντικό της λιμάνι. Οι παραλίες της είναι όμορφες, με καθαρά νερά, ωστόσο οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι τα μικροσκοπικά, ακατοίκητα νησάκια που μπορείτε να επισκεφθείτε εύκολα και οικονομικά, ναυλώνοντας ένα από τα πολλά πλοιάρια που βρίσκονται στο κεντρικό λιμάνι. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μονή, μια ακατοίκητη νησίδα περίπου 15 λεπτά από το κέντρο του νησιού, η οποία διαθέτει μόνο ένα beach bar. Εκεί θα δείτε όχι μόνο σμαραγδένια νερά και ένα καταπράσινο δάσος, αλλά και πολλά παγώνια και ελάφια.


Τιμή ακτοπλοϊκών για Πειραιάς – Αίγινα: από 9,90 ευρώ


3. Κύθνος

Ένα από τα ωραιότερα νησιά κοντά στην Αθήνα είναι η Κύθνος, η οποία είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές της παραλίες αλλά και για τον πιο παραδοσιακό της χαρακτήρα. Το νησί είναι γεμάτο με μικρά γραφικά ταβερνάκια, ενώ φημίζεται και για τα πανηγύρια του. Πρόκειται για ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της πεζοπορίας, έχοντας μονοπάτια σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας.


Τιμή ακτοπλοϊκών για Λαύριο – Κύθνος: από 15 ευρώ


4. Πόρος

Ο Πόρος είναι ένα καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικό που ενδείκνυται για διακοπές όλο το χρόνο. Από μικρά περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε προσιτές τιμές, μέχρι και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που προσφέρουν όλες τις ανέσεις, οι επιλογές σε διαμονή είναι πολλές. Αλλά και στον τομέα της διασκέδασης, οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαράκια κοντά στο λιμάνι δεν θα σας απογοητεύσουν.


Τιμή ακτοπλοϊκών για Πειραιάς – Πόρος: από 17 ευρώ


5. Σύρος

Ένα μεγάλο νησί με πολλές επιλογές είναι η Σύρος, η οποία απέχει μόνο 2 ώρες με ταχύπλοο και περίπου 3,5 ώρες με συμβατικό πλοίο. Η Σύρος είναι προορισμός πασπαρτού και καλύπτει όλα τα γούστα, καθώς προσφέρει ποικιλία επιλογών σε διαμονή, φαγητό σε διασκέδαση για όλα τα βαλάντια. Ωραίες παραλίες, μπαρ για να χορέψετε μέχρι πρωίας, γραφικά ταβερνάκια αλλά και πιο γκουρμέ εστιατόρια, μνημεία μεγάλης ιστορικής αξίας αλλά και… καζίνο, είναι μόνο μερικά από τα hotspots του νησιού.


Τιμή ακτοπλοϊκών για Λαύριο – Σύρος: από 18 ευρώ

Πηγή