Το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου στον Πύργο VTS Πειραιά του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.(ΦΩΤΟ) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου στον Πύργο VTS Πειραιά του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.(ΦΩΤΟ)






 Χθες βράδυ η Κοινότητα Ανιχνευτών του Συστήματός μας ξεκίνησε το ταξίδι της για την 39η ΠΑΠΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από τις 9/5 έως και τις 11/5.

Οι Ανιχνευτές μας λόγω της παραμονής τους στον Πειραιά την Τετάρτη 8/5, πραγματοποίησαν  ξενάγηση στο Πύργο VTS Πειραιά του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή όπου είδαν τη ρύθμιση της θαλάσσιας κυκλοφορίας, τον κατάπλου και τον απόπλου των επιβατηγών πλοίων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) που είναι αρμόδιο για την έρευνα και διάσωση της ανθρώπινης ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο στη θάλασσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Κατά την ώρα της επίσκεψης μας τύχαμε σε πραγματικό περιστατικό έρευνας και διάσωσης.  Στο ΕΚΣΕΔ υπάρχει επίσης ο Αεροπορικός Τομέας, όπου Σύνδεσμοι της Πολεμικής Αεροπορίας συμβάλλουν στην έρευνα και διάσωση με τα super puma και τα C-130 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Οι Ανιχνευτές μας επισκέφτηκαν και το Κέντρο Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος (ΚΕΠΙΧ), που συντονίζει διακομιδές ασθενών από τη νησιωτική Ελλάδα και διαχειρίζεται περιστατικά που άπτονται της αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.

Κατά την περιήγηση, μας συνόδευσε η Υποπλοίαρχος ΛΣ Νικολέττα Κάκα την οποία και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!! 

Ευχαριστούμε θερμά το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή και τα Στελέχη του που μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το έργο τους!!

Πάντα Ψηλά!!

Πηγή  Facebook