Ανακοίνωση ίδρυσης Συλλόγου Μέριμνας Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος (ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση ίδρυσης Συλλόγου Μέριμνας Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος (ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.)


                                                                                                                      Πειραιάς 23-04-2019
                                                                                                                     Αριθμ.Πρωτ.: 001.Α/2019Ανακοίνωση ίδρυσης  Συλλόγου Μέριμνας Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος
 (ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.)
Με γνώμονα τον συνάδελφο δημιουργούμε δεσμούς προσφοράς και εξέλιξης

Κάποιες φορές δεν χρειάζονται πολλά για τα περισσότερα. Κάποιες άλλες αρκεί μόνο μια σκέψη. Κάπως έτσι ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα η Ε.Ο.ΠΑ.Λ.Σ., μια ανοιχτή παρέα συναδέλφων ,που ένιωσαν την ανάγκη να προσφέρουν λίγο από τον προσωπικό τους χρόνο και πολύ από την όρεξη τους, για να δημιουργήσουν για πρώτη φορά μια Εθελοντική Ομάδα Παροχών στο Λιμενικό Σώμα εκτός συνδικαλιστικών πλαισίων.

Η μεγάλη απήχηση που είχαν οι δράσεις της και κυρίως η συνέπεια στην φιλοσοφία της ανιδιοτελούς προσφοράς, προσέλκυσαν  υποστηρικτές ,φίλους και νέα μέλη.

 Η παρέα μεγάλωσε και μαζί μεγάλωσε και το αρχικό όραμά της. Η σύσταση ενός συλλόγου είναι μονόδρομος. Το απαιτούν οι ανάγκες και οι προσδοκίες που γεννήθηκαν  για μια καλύτερη και πιο ουσιαστική σχέση με την καθημερινότητα του συναδέλφου.
Σήμερα λοιπόν,   με μόνο όραμα την μέριμνα για τον κάθε έναν συνάδελφο, όπου και αν υπηρετεί, όποιον βαθμό και αν φέρει,  ανακοινώνουμε την ίδρυση του Συλλόγου Μέριμνας Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος (ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.).

   Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια προσφοράς του Λιμενικού Σώματος στην πατρίδα και την κοινωνία με την ίδρυση ενός πανελλαδικού , μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πολιτιστικού συλλόγου  που έρχεται αποκλειστικά και μόνο για να προσφέρει στο ένστολο προσωπικό. (Βάση καταστατικού χρήση μπορούν να κάνουν και οι εν αποστρατεία συνάδελφοι μας και οι μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΝΑΝΠ).  

 Οι δράσεις μας θα περιλαμβάνουν διοργανώσεις πολιτιστικών επισκέψεων, επιμορφωτικών δράσεων, εκδρομών, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, εξασφάλιση προνομιακών τιμών και προσφορών για αγαθά και υπηρεσίες - διατακτικές, διενέργεια διαγωνισμών, προσφοράς δικτυακού χώρου για μικρές αγγελίες συναδέλφων και πολλά ακόμα που μαζί θα σκεφτούμε και θα υλοποιήσουμε.

Προσδοκούμε και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεργαστούμε με την Πολιτική και Στρατιωτική μας Ηγεσία, το Γραφείο του Ιερέα και όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία. Ο ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ. είναι μια δύναμη συνδυαστική και πολλαπλασιαστική  σε κάθε προσπάθεια υπέρ των συναδέλφων, υπερβαίνοντας κάθε διαχωριστική γραμμή και εστιάζοντας μόνο σε όσα μας ενώνουν.
Θα σας κρατάμε ενήμερους για  τις δράσεις και την λειτουργία μας και σας καλούμε να αγκαλιάσουμε όλοι  τον  ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.  κάνοντας  και αισθανόμενοι αυτήν την προσπάθεια κοινή. 

Καλή μας αρχή.

Η προσωρινή Διοικούσα του ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.